ANALIZĂ CSM: Nicio firmă trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice

A.O.
Ziarul BURSA #Companii / 26 iunie 2014

Nicio firmă trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice

Avocat Marius-Cătălin Preduţ: "Trimiterea în judecată a persoanelor juridice nu are un impact semnificativ, având în vedere că în spatele acestora stă un administrator responsabil pentru respectivele infracţiuni"

Nicio societate nu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice, potrivit unei analize a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma unei dezbateri ce a avut loc săptămâna trecută, privind rapoartele Inspecţiei Judiciare referitoare la respectarea dispoziţiilor privind soluţionarea cauzelor având ca obiect săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul silvic şi practica instanţelor în privinţa individualizării pedepselor în aceste situaţii. Reamintim că în industria silvică circa jumătate din societăţile private au capital străin.

Avocatul Marius-Cătălin Preduţ ne-a explicat că trimiterea în judecată a persoanelor juridice nu are un impact semnificativ în acest sector, având în vedere că în spatele acestora stă un administrator responsabil pentru respectivele infracţiuni. "Este posibil ca organele de cercetare să fi fost sesizate privind infracţiunile unor societăţi din sectorul silvic, dar cred că acestea au evitat construirea unui dosar în acest sens şi au ales să cerceteze companiile pentru alte tipuri de infracţiuni, corelate cu cele silvice", ne-a spus domnia sa.

Potrivit documentelor analizate, datele statistice relevă un fenomen de creştere a infracţionalităţii specifice la Curţile de Apel Alba Iulia, Bacău, Cluj şi Iaşi. La nivel naţional, în perioada anilor 2012-2014, au fost înregistrate 1991 de dosare din care au fost soluţionate 1809. 

În urma verificărilor asupra activităţi instanţelor, CSM a constatat că cele mai frecvente sancţiuni aplicate sunt amenda cu pedeapsa cu închisoare, însă 50 de dosare au fost tergiversate şi au o durată de soluţionare mai mare de doi ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, in sfarsit cineva scrie despre asta! De ce? Pentru ca acest lucru arata culmile coruptiei si hotiei nationale, dar care tine strict de noi ca specie traind localizati in Romania. Este strigator la ceruri faptul ca sunt oameni organizati sa fure si sa distruga padurile Romaniei. Si nu este vorba de cei din sate care taie pentru folosinta proprie, pentru bunastarea lor proprie, ci de cei care se organizeaza in adevarate platforme de furat si distrus paduri, cu utilaje specifice cumparate pe bani multi si care dealtfel pot fi identificati si prinsi foarte repede. Dar oameni buni, de ce toate institutiile abilitate se uita in alta parte? De ce suntem asa de masochisti si suferim asemenea rani in natura care este atat de darnica cu noi? Va dati seama ce nemernici ne dovedim daca nu dorim deloc sa oprim aceste hotii? Cum de permitem politicieni care se finanteaza din taiatul si furtul padurilor? Nu mai avem nici un D-zeu?

    1. Daca judecatorii ar trebui sa planteze,in fiecare an,atatea hectare cate au disparut,alta ar fi perceptia lor asupra gravitatii faptelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb