ANALIZĂ DELOITTE: "România, Ungaria, Croaţia şi Slovenia primele în topul vânzărilor de portofolii de credite neperformante"

V.D
Macroeconomie / 1 martie 2018

Radu Dumitrecu

Radu Dumitrecu

Tendinţa de creştere susţinută a vânzărilor de portofolii de credite neperformante ("NPL") a continuat şi în 2017 în Europa Centrală şi de Est, după ce, în 2016, valoarea nominală a acestora a fost de peste şapte miliarde de euro, potrivit celei de-a şasea ediţii a raportului privind vânzările de NPL realizat de Deloitte.

Raportul analizează atât evoluţia unor indicatori cât şi evoluţia portofoliului pe pieţele din regiune. Ca element de noutate, ediţia din acest include, în premieră, Ucraina şi Bosnia- Herţegovina, astfel că numărul ţărilor cuprinse în raport a ajuns la 14, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Pieţele cu volumele cele mai mari de portofolii vândute în ultimii ani au fost România, Ungaria, Croaţia şi Slovenia. Deşi vânzările de portofolii de credite corporative sunt cele mai tranzacţionate, există investitori al căror interes s-a mutat către credite cu ipoteci rezidenţiale.

Luând în calcul cele 12 ţări din ECE (cu excepţia Ucrainei şi a Bosniei-Herţegovina) cuprinse în raportul Deloitte, volumul de NPL-uri a scăzut considerabil, de la 51 miliarde EUR în 2015 la 44 miliarde EUR în 2016. Dacă adăugăm şi Ucraina şi Bosnia-Herţegovina, volumul de NPL-uri a fost de 61 miliarde EUR în regiune, la finalul lui 2016. Sectorul bancar din Ucraina este influenţat puternic de credite neperformante acumulate în perioada crizei politico-economice.

"Vânzările de portofolii de NPL-uri au continuat într-un ritm accelerat în Europa Centrală şi de Est. Fiind deja o piaţă matură în regiune, România a continuat să fie lider în tranzacţiile cu NPL-uri în 2016 şi în 2017. Această maturitate este rezultatul faptului că România a luat startul înaintea altor ţări din regiune la vânzările de portofolii de credite neperformante", a spus Radu Dumitrescu, Partener în departamentul de suport în tranzacţii Deloitte România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb