OMS a evacuat aproape 100 de pacienţi din Gaza

S.B.
Internaţional / 12 septembrie

OMS a evacuat aproape 100 de pacienţi din Gaza

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi că a evacuat aproape 100 de persoane, inclusiv zeci de copii, din Gaza în Emiratele Arabe Unite, solicitând ca transferurile medicale regulate din enclavă să poată fi reluate, informează news.ro.

"Aceasta a fost cea mai mare evacuare din Gaza din octombrie 2023", a declarat jurnaliştilor Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS pentru teritoriul palestinian ocupat, referindu-se la o operaţiune care a avut loc miercuri.

"Gaza are nevoie de coridoare medicale. Avem nevoie de un sistem mai bine organizat şi susţinut", a spus el, adăugând că peste 10.000 de locuitori din Gaza aşteaptă transferul.

Miercuri, au fost evacuaţi 97 de pacienţi răniţi şi 155 de însoţitori, potrivit OMS. Pacienţii au fost transportaţi la aeroportul Ramon din Israel pentru a călători mai departe la Abu Dhabi pentru îngrijiri specializate. Pacienţii au inclus 45 de copii şi 52 de adulţi cu o gamă largă de boli, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, anomalii congenitale, boli ale sângelui şi ficatului şi traume/leziuni.

În prezent, doar 17 din cele 36 de spitale rămân parţial funcţionale în Gaza, în timp ce asistenţa medicală primară şi serviciile la nivel comunitar sunt frecvent suspendate sau inaccesibile din cauza insecurităţii, atacurilor şi ordinelor repetate de evacuare, precizează OMS.

O analiză OMS a tipurilor de răni în conflictul din Gaza a constatat că leziunile grave ale membrelor sunt principalul tip care va avea nevoie de tratament. Amputaţiile sunt următoarele, urmate de arsuri majore, leziuni ale măduvei spinării şi leziuni cerebrale traumatice. Mulţi pacienţi au mai mult de o leziune.

Se estimează că cel puţin un sfert dintre persoanele rănite în Gaza au leziuni care le vor schimba viaţa şi care necesită servicii de reabilitare acum şi în anii următori, potrivit raportului OMS.

"În cele din urmă, cea mai bună îngrijire pentru toţi pacienţii este o încetare a focului", a scris pe X Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb