Forum de Afaceri România - Republica Coreea, la Palatul CCIB

Comunicate de presă / 12 septembrie

Forum de Afaceri România - Republica Coreea, la Palatul CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat la 11 septembrie, în sala Miron Vlasto, în parteneriat cu Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), un Forum de Afaceri România - Republica Coreea, cu prilejul vizitei de lucru efectuate în ţara noastră a misiunii economice condusă de Lee Byeongseung (Ben Lee), consulul onorific al României la Busan.

La evenimentul moderat de preşedintele CCIB, dl. Iuliu Stocklosa au mai participat: dl. Dr. Rareş Burlacu, preşedintele ARICE, însoţit de doi colaboratori, dl. Kim Myunjong, Secretar I la Ambasada Republicii Coreea în ţara noastră, dna. Luminiţa Bălan, consilier diplomatic la MAE, care a însoţit misiune economică din Busan, dl. Corneliu Samoilă, vicepreşedinte (preşedintele secţiunii industrie), dna Gabriela Iftene, director executiv şi colectivul Serviciului Relaţii Internaţionale din CCIB, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bucureşti, inclusiv ai firmelor membre ale Camerei din Bucureşti.

Salutând prezenţa pentru prima dată la Palatul CCIB, a membrilor misiunii economice din Busan, preşedintele Stocklosa a făcut o succintă prezentare a Camerei din Bucureşti şi a locului pe care îl deţine în sistemul cameral românesc, declarând: "Conform Strategiei pentru relaţii internaţionale, activităţile CCIB sunt orientate în principal pentru dezvoltarea relaţiilor comercial - economice cu statele din afara Uniunii Europene, astfel că promovarea contactelor cu parteneri din Republica Coreea constituie o prioritate pentru noi. Avem încheiate un Acord de cooperare cu Camera de Comerţ din Daegu şi un Memorandum de Înţelegere (MoU) cu KOTRI (Korea Trade Inteligence), iar astăzi vom finaliza MoU privind colaborarea dintre CCIB şi Camera de Comeţ şi Industrie din Busan".

În continuare, dl. Dr. Rareş Burlacu, preşedintele ARICE, a făcut o amplă prezentare a stadiului actual al schimburilor comerciale şi cooperării economice cu Republica Coreea, precum şi perspectivele acestora.

La rândul său consulul onorific Ben Ali, el însuşi om de afaceri, a prezentat pe ceilalţi 6 membri ai misiunii economice, conducători ai unor companii din domeniile tehnologiei, construcţiilor, ingineriei, imobiliarelor. construcţiilor de maşini şi IT. De un interes deosebit s-a bucurat prezentarea dlui Park Sukmoo, vicepreşedinte al Companiei Hyoseong Electric, producătoare de componente auto, care are două capacitaţi de producţie în Europa (langă Berlin şi în Slovacia), iar în prezent se analizeză oportunitatea realizării unui a 3-a fabrici pe teritoriul României.

A urmat ceremonia finalizării Memorandumului de Înţelegere (MoU) privind colaborarea comercial-economică între CCIB şi Camera de Comerţ şi Industrie Busan, prin semnarea acestuia de către preşedintele Stocklosa, moment care a marcat şi intrarea în vigoare a documentului.

Forumul de afaceri s-a încheiat cu o sesiune de convorbiri B2B între participanţii români şi membrii misiunii economice din Busan.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb