ANALIZĂ ERSTE GROUP:  Pieţele şi acţiunile din ECE se îndreaptă spre revenire

F. A.
Comunicate de presă / 3 iulie 2013

Pieţele şi acţiunile din Europa Centrală şi de Est (ECE) au atins nivelul minim şi se îndreaptă spre revenire, consideră analiştii Erste Group potrivit unui comunicat de presă.

Noutăţile privind posibila limitare a lichidităţilor au generat o corecţie, având în vedere că şi pieţele din ECE par să depindă prea mult de lichiditate ca factor tehnic, sunt de părere analiştii.

Henning Esskuchen, Director pentru CEE Equity Research în cadrul Erste Group, a declarat, în cel mai recent raport de strategie privind pieţele de capital din ECE, că: "În contextul în care tindem să percepem orice înăsprire drept un indiciu al unei viitoare îmbunătăţiri a indicatorilor fundamentali, procesul de detoxifiere ar putea fi dureros pentru o vreme, dar la un moment dat ar trebui să fie resimţit atât de necesarul sprijin fundamental pentru perspectivele pieţei. De asemenea, ne aşteptăm ca Rezerva Federală a SUA să acţioneze destul de prudent, având în vedere că orice revenire din SUA pare să fie destul de fragilă. Avem tendinţa de a considera reacţiile imediate ale pieţei din Europa emergentă drept exagerate, atât în ceea ce priveşte randamentele, cât şi acţiunile".

Potrivit lui Henning Esskuchen, într-un scenariu pozitiv, ne-am putea îndrepta spre normalizare, însoţită de creştere moderată, inflaţie limitată şi de o politică monetară adaptabilă într-o oarecare măsură. "Totuşi, pentru moment, pieţele rămân fragile. O perspectivă solidă a indicatorilor fundamentali care ar putea asigura un sprijin mai stabil pieţelor nu este vizibilă, însă opinia generală ar trebui să înceapă să reflecte în cele din urmă îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici", a mai arătat acesta.

Analiştii Erste Group sunt de părere că anumite ţări din ECE, precum Ungaria şi România, dau semne de revenire.

"În pofida perspectivei sumbre din zona euro, unele ţări din ECE au făcut progrese. Ungaria şi România, primele două ţări care au început să ia măsuri dure de consolidare în 2009 şi primele care au reuşit să iasă cu succes anul acesta din procedura de deficit excesiv, se pot oarecum relaxa", estimează Esskuchen.

"În afara impactului pe termen scurt asupra volatilităţii, nu ne aşteptăm ca decizia Rezervei Federale a SUA să aibă un impact asupra economiilor reale din ECE având în vedere că necesarul lor de finanţare externă s-a redus considerabil", a mai precizat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb