ANALIZĂ SIERRA QUADRANT: Creşte numarul firmelor care intră în insolvenţă

T.A.
Companii / 10 decembrie 2018

Creşte numarul firmelor care intră în insolvenţă

O analiză efectuată de Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piaţă insolvenţei, arată că business-urile întâmpina o dificutate mai mare în 2018 faţă de o perioada similară a anului precedent. Blocajul financiar, lipsa investiţiilor sau lipsa strategiilor sunt câteva dintre cauzele eşecului în afaceri, fapt ce se observă din peste cele 100.00 de firme care au intrat în insolvenţă, cu 5000 mai multe în primele 10 luni ale acestui an.

Deşi economia creşte cu cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană, strângerea de bani insuficientă atrage cu ea eşuarea companiilor. Prin blocajul financiar şi neincasarea unor facturi într-o perioada optimă, firmele sunt obligate să îşi suspende activitatea. 15.014 de companii şi-au suspendat activitatea, 7.026 au intrat în insolvenţă, 65.631 au fost radiate şi 29.278 au fost dizolvate, se arată în datele oficile anunţate de Registrul Comerţului, se mai arată în analiza Sierra Quadrant.

Birocraţia este una din cele mai mari probleme întâmpinate de companiile care doresc să facă împrumuturi bancare. Accesul dificil la finanţarea bancară este o altă cauza pentru care companiile nu reuşesc să facă faţă provocărilor economiei.Totodată, în rândul celor mai mari dificultăţi ce privesc valoarea sau tipul garanţiei se află şi nivelul prea ridicat al dobânzilor şi comisioanelor, dar şi clauzele contractual.

Prezentul arată o creştere de 80% a firmelor, însă o mare parte din investitori se confruntă cu pregătirea prea slabă într-o industrie în care educaţia financiară este foarte importantă dacă se doreşte menţinerea companiilor.

Ovidiu Neacşu, asociat coordonator al Sierra Quadrant, afirmă: "Sunt prea mulţi cei angrenaţi în business care acţionează din impuls, din fler, şi prea puţîn pe considerente solide, economice. Aşa se ajunge la investiţii peste posibilităţi în clădiri, maşini etc. sau la acordarea excesivă de dividende fără a ţine cont de dinamică financiară a afacerilor".

Bucureştiul este oraşul cu cel mai riscant mediu de afaceri, fapt ce se observă în numărul de 1372 de firme intrate în insolvenţă, 1646 suspendate, 10446 societăţi radiate şi 5779 de firme dizolvate în primele 10 luni din 2018. Comerţul este domeniul de activitate cu cel mai mare risc, urmat de construcţii, transporturi, imobiliare, sectorul HORECA, transporturi, dar şi serviciile cu activităţi culturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb