ANALIZĂ TRUE PEOPLE:  Rata de succes a inteligenţei artificiale în recrutare depăşeşte 80%

G.D.
Companii / 1 martie 2023

Elena Georgescu, fondator şi CEO True People

Elena Georgescu, fondator şi CEO True People

Rata de succes a instrumentelor bazate pe inteligenţă artificială în găsirea de candidaţi potriviţi poate ajunge la 80%-100%, în mâinile unui recruiter experimentat, arată datele True People, companie specializată în headhunting cu ajutorul tehnologiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acelaşi timp, performanţa platformelor tradiţionale de locuri de muncă şi a sistemelor de urmărire a aplicaţiilor în găsirea candidaţilor este în continuu declin.

"Tehnologia a devenit un instrument esenţial în procesul de recrutare şi ajută organizaţiile să gestioneze volume mari de aplicaţii şi să identifice talentele de top mai eficient. În plus, datorită instrumentelor extrem de sofisticate, bazate pe inteligenţă artificială, rata de succes în recrutare poate ajunge chiar la 100%, dacă este folosită de un recruiter cu experienţă. Tehnologia de recrutare nu este însă un înlocuitor pentru judecata şi expertiza umană şi nici pentru atractivitatea rolului, a companiei şi a pachetului de beneficii, brandului şi experienţei de interviu a candidatului. Decizia finală rămâne la latitudinea recrutorului sau a managerului", a declarat Elena Georgescu, fondator şi CEO True People.

Pe măsură ce tehnologia a avansat şi forţa de muncă globală a devenit mai competitivă, cererea de tehnologie de recrutare s-a accelerat. Companiile din industria IT, retail, industria medicală şi farmaceutică şi industria financiară au fost primii utilizatori ai tehnologiei în procesele de recrutare, având în vedere natura extrem de competitivă a acestor domenii.

"Pe măsură ce tehnologia de recrutare continuă să evolueze şi să devină mai complexă, tot mai multe industrii vor fi dispuse să adopte tehnologia pentru a rămâne competitive pe piaţa recrutării talentelor. Odată cu popularizarea utilizării inteligenţei artificiale şi cu validarea modului de lucru remote sau hibrid, aceasta va continua să joace un rol semnificativ în domeniul resurselor umane în viitor, permiţând operaţiuni HR mai eficiente şi experienţe mai bune pentru angajaţi. În plus, aceste sisteme pot ajuta la o funcţionare mai rentabilă, ducând la economii de costuri şi la rezultate mai bune în afaceri. Pentru a-şi menţine avantajul competitiv, companiile ar trebui să fie pregătite să îşi bugeteze an de an componenta de tehnologie, estimând corect impactul pe termen scurt şi lung al utilizării ei, fără a deveni un scop in sine", a mai adăugat Elena Georgescu.

Tehnologia a transformat lumea HR prin automatizarea proceselor, îmbunătăţirea analizei datelor, care oferă informaţii importante în deciziile de resurse umane, dar şi prin îmbunătăţirea comunicării dintre angajaţi şi angajatori, subliniază sursa citată.

Pe lângă tehnologiile AI, folosite în HR pentru sarcini precum sourcing, screening-ul CV-urilor, comunicarea prin chatbot cu candidaţii şi chiar analiza stării de spirit a angajaţilor, se numără şi realitatea virtuală şi augmentată AR/VR. Aceste tehnologii pot fi utilizate în HR pentru integrarea noilor angajaţi şi pentru training sau instruire virtuală, precum şi pentru a crea experienţe de recrutare captivante.

Potrivit True People, utilizarea tehnologiei în procesele de recrutare şi integrare a angajaţilor se va menţine pe un trend ascendent în 2023, alături de automatizare şi analiza datelor. Totodată, pentru a ţine pasul cu inovaţiile tehnologice va fi necesară perfecţionarea şi recalificarea angajaţilor. Companiile pun însă un accent tot mai mare pe bunăstarea angajaţilor şi sănătatea mentală şi echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa personală a acestora. De asemenea, diversitatea, echitatea şi incluziunea la locul de muncă capătă o amploare mai mare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb