ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 15 iunie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 16 iunie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi scăderi majore, principalii indici suferind pierderi de peste un procent, pe fondul evoluţiilor negative ale situaţiei din Grecia la nivel politic şi financiar.

    Sectorul bancar a fost cel mai afectat, indicele Euro Stoxx 600 Banks coborând cu aproape două procente, evoluţii negative fiind înregistrate atât de băncile din Grecia, Spania şi Italia, cât şi de cele franceze. Un catalist major pentru această evoluţie a fost anunţul agenţiei Moody"s privind o potenţială scădere a rating-ului principalelor bănci franceze datorită expunerii ridicate la criza financiară din Grecia. Situaţia planului de asistenţă financiară a Greciei rămâne în continuare nedecisă, reuniunea de urgenţă din Bruxelles a miniştrilor de finanţe ai zonei euro neaducând o soluţie pentru problema implicării investitorilor privaţi într-un nou program

    de creditare. În absenţa găsirii unei soluţii de finanţare a Greciei pentru următoarele 12 luni FMI nu va putea livra contribuţia sa la tranşa de luna viitoare a acordului de creditare existent. În paralel, protestele publice din Grecia aduc un nou factor de incertitudine în ecuaţie, opoziţia publică faţă de măsurile de austeritate propuse de guvern şi cerute de FMI şi Uniunea Europeană punând sub semnul întrebării viabilitatea unei restructurări substanţiale a finanţelor Greciei.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb