ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 15 septembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 16 septembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au suferit astăzi scăderi uşoare, fiind afectate de datele macroeconomice negative publicate în SUA şi Europa, precum şi de recomandările negative ale analiştilor financiari.

    Numărul aplicaţiilor de şomaj din Marea Britanie a crescut în mod neaşteptat în luna august până la 1.47 milioane.

    Creşterea de 2300 de aplicaţii, prima din ultimele şapte luni, a venit în contextul unor aşteptări ale economiştilor pentru o scădere de 3000. În paralel, scăderea de 3800 a numărului de aplicaţii din iulie a fost revizuită în scădere la 1000.

    Biroul de statistică al Uniunii Europene a anunţat că nivelul preţurilor de consum din ţările zonei euro a avansat în luna august cu 1.6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, mai puţin decât creşterea de 1.7% în luna iulie. Cifra este în linie cu estimările preliminare publicate la sfârşitul lunii august. În paralel, nivelul mediu al salariilor a rămas staţionar în al doilea trimestru faţă de primele trei luni ale anului.

    Francul elveţian s-a depreciat în raport cu principalele valute, cu excepţia yen-ului, în urma speculaţiilor privind o posibilă intervenţie a Băncii Centrale pe piaţa valutară, după ce astăzi Banca Centrală a Japoniei a decis unilateral să intervină pe piaţă pentru a încetini aprecierea yen-ului.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb