Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 26 mai

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 27 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi creşteri de până la două procente şi jumătate, recuperând evoluţiile negative de la începutul acestei săptămâni. Moneda europeană şi-a continuat însă deprecierea în raport cu dolarul american, cotaţia EURUSD coborând cu peste un procent până sub nivelul de 1.22.

    Nivelul cheltuielilor de consum al populaţiei din Franţa a scăzut în luna aprilie pentru a treia oară în acest an, declinul lunar de 1.2% venind după o creştere revizuită de 1.6% în luna martie. Conform afirmaţiilor institutului francez de statistică, scăderea a fost adusă predominant de reducerea achiziţiilor auto, iar perspectivele sectorului auto vor continua să fie negative în perioada următoare.

    Primul ministru italian Silvio Berlusconi a anunţat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare cu 25 de milioane de euro în următorii doi ani, argumentând că măsura este "absolut necesară" pentru apărarea monedei europene. Măsurile au scopul de a reduce deficitul bugetar al Italiei cu aproximativ 1.6% în perioada vizată, de la nivelul de 5.3% în prezent. În paralel, Fondul Monetar Internaţional a publicat o declaraţie în care îndeamnă guvernul italian să reducă datoria publică, să adopte planuri de stimulare economică şi să ia măsuri de creştere a capitalului băncilor, care în prezent este la un nivel redus şi creşte vulnerabilitatea sectorului bancar.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb