ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 29 decembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 30 decembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au realizat astăzi evoluţii predominant pozitive, în contextul creşterilor realizate de indicii asiatici şi al declinului monedei americane în raport cu principalii parteneri comerciali. Indicele londonez FTSE 100 a fost principala excepţie, acesta coborând cu 0.21% până la 5996.36 puncte în pofida evoluţiei pozitive a acţiunilor companiilor miniere şi energetice.

    Nivelul inflaţiei din Germania a accelerat în mod neaşteptat în luna decembrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 26 de luni. Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică, indicele preţurilor de consum calculat după metoda Uniunii Europene a avansat până la 1.9% de la 1.6% în noiembrie; analiştii economici estimaseră în medie o menţinere la nivelul lunii anterioare. Creşterea lunară a indicelui a fost de 1.2%, cea mai abruptă din ultimii opt ani.

    Conform datelor publicate de Banca Centrală Europeană, nivelul creditelor acordate sectorului privat în ţările zonei euro a crescut în noiembrie cu 2% faţă de anul trecut, după avansul de 1.5% din octombrie. Masa monetară M3 a crescut cu 1.9%, după avansul de 0.9% din octombrie.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb