Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 8 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au suferit astăzi evoluţii predominant negative, în contextul scăderii cotaţiei monedei unice şi a reluării speculaţiilor privind dificultăţile financiare ale Irlandei. Creşterea randamentelor cerute pentru obligaţiunile Irlandei şi Portugaliei indică aşteptările pieţelor privind o posibilă accesare de către acestea a fondurilor europene în viitorul apropiat; în prezent, Comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare al UE se află în vizită în Irlanda, iar ieri Portugalia a primit o ofertă de ajutor financiar din partea Chinei.

    Producţia industrială din Germania a scăzut în septembrie în mod neaşteptat, declinul lunar de 0.8% venind după o creştere de 1.5% în august. Aşteptările medii ale economiştilor indicaseră o creştere de 0.4%. Faţă de anul anterior, producţia industrială a crescut cu

    7.9%. Într-un raport separat, exporturile Germaniei au crescut în septembrie, întrerupând o serie de două scăderi lunare consecutive. Nivelul exporturilor, ajustat sezonier, a crescut cu 3% faţă de luna august, depăşind aşteptările de 1.5% ale analiştilor economici. Nivelul importurilor a scăzut la rândul său cu 1.5%, surplusul comercial crescând până la 16.8 miliarde de euro.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb