Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 13 decembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 14 decembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început săptămâna cu evoluţii mixte, pierzând aproape integral avansul zilnic în ultima oră de tranzacţionare. Evoluţia pozitivă din majoritatea zilei a fost alimentată predominant de anunţul de la sfârşitul săptămânii trecute privind decizia de politică monetară a Chinei.

    Astfel, Banca Centrală a Chinei a decis menţinerea dobânzii de referinţă neschimbată, în pofida accelerării nivelului inflaţiei la cea mai ridicată cotă din ultimii doi ani, autorităţile preferând să crească

    rezervele minime obligatorii impuse băncilor cu 0.5% până la 18.5%. Acţiunea a fost privită pozitiv de investitori, conducând la creşteri semnificative pe pieţele asiatice, europene şi, în prima parte a zilei, pe cele americane. Dolarul s-a depreciat în raport cu principalii parteneri comerciali, Dolar Index coborând cu 98% până la 79.28 puncte şi conducând la creşterea cotaţiilor futures pentru petrol şi materii prime. Acest lucru a contribuit decisiv la evoluţia pozitivă a sectoarelor de materii prime şi energetic, acestea înregistrând cele mai mari creşteri dintre sectoarele indicelui S&P 500. Scăderea pieţelor de la finalul zilei a coincis cu votul din Senatul american privind extinderea reducerilor de taxe introduse de administraţia Bush, sectorul bunurilor de larg consum suferind cea mai importantă corecţie.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb