ANALIZĂ WYSER: Valoarea liderilor în traversarea situaţiilor de criză

G.D.
Miscellanea / 19 iulie 2022

Lăcrămioara Hristache, Business Manager Wyser

Lăcrămioara Hristache, Business Manager Wyser

O analiză a companiei Wyser, parte a Gi Group Holding, arată cum contextul imprevizbil, setat de evenimente precum pandemia sau conflictele geopolitice, pun la încercare capacităţile liderilor, respectiv şansele de supravieţuire ale unei companii, creând şi oportunităţi, deopotrivă, conform unui comunicat remis redacţiei. În această conjunctură, companiile aleg să acţioneze în situaţii fără precedent, iniţiativele acestora dovedindu-se benefice atât culturilor organizaţionale cât şi mediului social.

Potrivit sursei citate, un barometru al Edelman Trust din 2021 relevă că majoritatea companiilor manifestă iniţiativă şi se orientează acum, cu precădere, către rezolvarea unei serii de probleme complexe şi supărătoare, echipele având aşteptări foarte mari din partea liderilor mediului de business.

"Capabilităţile liderilor sunt testate în condiţii fără precedent, iar companiile care rezistă în scenariul instabilităţii şi mai ales în cel al ambiguităţii, îşi bazează acţiunile pe strategii curajoase, atente şi orientate către factorul uman. Un asemenea exemplu din portofoliul nostru de clienţi este dat de o organizaţie globală care, în iureşul specific pandemiei/post-pandemiei, a luat decizia de a implementa un program intern de Learning & Development, utilizând resurse interne şi externe, program care avea ca scop două directii: coaching pentru lideri şi self-leadership, program disponibil pentru toţi angajaţii. Prima direcţie, respectiv coaching pentru lideri are ca scop redefinirea abordării acestora prin încurajarea metodei de facilitare (nu doar coordonare) şi adoptarea abordării sistemice ca instrument de management al complexităţii, în timp ce self-leadership-ul, program disponibil pentru toţi angajaţii este o practică şi un ghid care ajută la definirea şi înţelegerea conceptului identitar-colectiv pentru fiecare angajat: cine este, ce face, de ce face.

Astfel, se creează o conexiune autentică a angajaţilor cu mediul muncii, se dezvoltă comportamente care întăresc coeziunea între oameni şi între departamente şi creşte focusul pe contribuţie şi sens. Concluzia generală dată de efectele acestei iniţiative este că elemente precum motivaţia şi angajamentul sunt stimulate pozitiv, mai cu seamă de mediul de muncă şi de cum se simt angajaţii în acest mediu, şi mai puţin de rezultatele meritorii ale muncii lor, acestea din urmă devenind o consecinţă firească într-un astfel de cadru. În contextul actual atât de volatil al pieţei muncii, un asemenea exemplu ne arată cât de important este ca o companie să comunice grija şi intenţia către angajaţii săi, confruntând realitatea cu asertivitate." a declarat Lăcrămioara Hristache, Business Manager Wyser.

66% dintre respondenţii studiului Edelman consideră că liderii ar trebui să preia iniţiativa în direcţia schimbării. De asemenea, 65% dintre participanţii la studiu cred că top managementul ar trebui să fie răspunzător inclusiv în faţa publicului larg, şi nu doar în faţa consiliului de administraţie sau al acţionarilor.

În situaţiile caracterizate de instabilitate la nivel global, rezultatele studiului dezvăluie, de asemenea, că angajatorul se bucură de un prim grad de încredere, devansând mass media. Astfel, Wyser sugerează o nouă bază de obiective pe care companiile o pot folosi pentru ca echipele lor să treacă cu bine aceste încercări, subliniază sursa citată.

În continuare, ar fi recomandat ca liderii să conducă utilizând puterea exemplului, reprezentat mai degrabă ca o evoluţie, ca un proces de creştere, şi nu doar ca un ideal de urmat. În acest sens, liderii acţioneză ca nişte facilitatori, simplificând procesele angajaţilor, asemenea unor procese de coaching şi mentorat. La fel de importante sunt acţiunile liderilor şi capacitatea acestora de a se raporta cu empatie la de nevoile angajaţilor, clienţilor, a partenerilor de afaceri, promovând în acelaşi timp un model de conduită din punct de vedere social.

Mai mult, liderii trebuie să conducă prin parteneriate, atât la nivel extern, cât şi intern. În organizaţii, oamenii nu adoptă decizii singular, ci în colaborare cu echipa, abilităţile de facilitare la nivel colectiv fiind esenţiale pentru un lider. Aceste abilităţi sunt cu atât mai valoroase în contextul creşterii diversităţii perspectivelor, a talentelor şi culturilor din piaţa muncii, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb