ANAT: Declaraţiile primarului Constanţei minimizează importanţa turismului în economia locală

F.D.
Miscellanea / 19 septembrie

Alin Burcea, preşedintele ANAT

Alin Burcea, preşedintele ANAT

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) îşi exprimă dezaprobarea faţă de recentele afirmaţii ale domnului primar Vergil Chiţac privind impactul turismului în judeţul Constanţa. Declaraţiile acestuia nu doar că minimizează importanţa turismului în economia locală, dar transmit un mesaj extrem de îngrijorător pentru toţi cei implicaţi în acest sector vital, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Am citit cu stupefacţie declaraţiile efemerului primar al Constanţei. Acum ne este clar tuturor de ce a scăzut şi scade Mamaia, de ce plajele sunt aşa cum sunt, de ce nu avem parcări, de ce spaţiul verde nu e verde şi de ce Năvodari a luat turiştii hotelurilor din Mamaia. Este ruşinos şi dramatic în acelaşi timp", declară Alin Burcea, preşedintele ANAT.

"Turismul reprezintă o componentă esenţială pentru judeţul Constanţa, generând anual zeci de mii de locuri de muncă directe şi indirecte, susţinând micile afaceri, stimulând infrastructura şi atrăgând investiţii considerabile. Impactul pozitiv al turismului se resimte nu doar la nivel economic, ci şi în diversificarea ofertei culturale şi în creşterea vizibilităţii internaţionale a regiunii. Să ignori toate acestea înseamnă să minimalizezi contribuţia semnificativă a zecilor de mii de profesionişti din domeniu care îşi dedică eforturile pentru dezvoltarea turismului local", se arată în comunicat.

Faptul că în plin sezon estival este nevoie de servicii sporite, cum ar fi gestionarea gunoaielor sau creşterea frecvenţei transportului public, nu ar trebui privit ca o povară, ci ca o oportunitate de a moderniza şi îmbunătăţi infrastructura oraşului, în beneficiul tuturor locuitorilor. Creşterea fluxului de turişti aduce, inevitabil, un consum sporit de resurse, dar şi o creştere a veniturilor pe termen lung, atât pentru operatorii economici, cât şi pentru administraţiile locale.

"În loc să blameze turismul şi să alimenteze un discurs negativ, primarul Vergil Chiţac ar trebui să colaboreze mai strâns cu reprezentanţii industriei pentru a găsi soluţii durabile, care să îmbunătăţească experienţele turistice şi să diminueze disconfortul resimţit de unii locuitori. Modelul de succes al oraşelor care au îmbinat armonios dezvoltarea turismului cu bunăstarea localnicilor este o sursă de inspiraţie care trebuie urmărită şi aplicată în Constanţa", precizează ANAT.

ANAT reafirmă deschiderea pentru dialog şi colaborare cu autorităţile locale, în vederea dezvoltării unui turism responsabil şi sustenabil, care să aducă beneficii reale atât comunităţii constănţene, cât şi întregii regiuni. Turismul este o forţă a progresului şi a dezvoltării, iar marginalizarea acestuia ar reprezenta un pas înapoi pentru Constanţa şi pentru toţi cei care depind de acest sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb