ANAT: ''Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu''

G.U.
Miscellanea / 1 iulie 2021

''Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu''

Autorităţile elene nu au făcut un anunţ referitor la testarea obligatorie a turiştilor care intră în ţară prin punctele de frontieră terestre, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) remis redacţiei.

Reacţia ANAT vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid.

"Un anunţ publicat ieri pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluat de mass-media a generat panică în rândul turiştilor. Anume, că toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid. Autorităţile elene nu au făcut un astfel de anunţ, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent şi aşa cum procedează şi alte ţări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic şi din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie", transmite ANAT.

Potrivit patronatului din turism, un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări, iar orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice.

"Fireşte, ANAT solicită şi autorităţilor elene să optimizeze controalele la frontieră, deoarece o staţionare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiştilor care intră în Grecia dar şi pot afecta turismul elen", se mai arată în documentul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb