Anca Boagiu: PSD şi PNL vor denunţarea acordului României cu FMI

C.P.
Politică / 13 iunie 2010

"Am luat act cu dezamăgire de poziţia încăpăţânată a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, de a refuza chiar şi în al doisprezecelea ceas să intre în legalitate prin convocarea regulamentară a Biroului Permanent al Senatului sâmbătă, 12 iulie, ca prim pas în convocarea Birourilor Permanente reunile ale Parlamentului. Prin această decizie discreţionară, Mircea Geoană a ales să joace rolul de pion al PSD şi nu de om de stat, aşa cum îl obligă demnitatea de preşedinte al Senatului" declară Anca Boangiu, senator PD-L şi vicepreşedinte al Senatului, într-un comunicat de presă remis redacţiei. Domnia sa continuă: "Este cu atât mai degradantă această poziţie a sa cu cât, în ziua în care ar fi trebuit să aşezăm procedura moţiunii de cenzură în cadrul constituţional, preşedintele Senatului ne dădea o nouă mostră de iresponsabilitate politică prin dceclaraţiile făcute la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Federaţiei Ruse. A spune, din poziţia de al doilea om în stat, că relaţiile României cu Federaţia Rusă sunt blocate şi că ar trebui să să avem mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic dintre cele două state, reprezintă o gravă greşeală politică ce pune în dificultate ţara noastră. Îi reamintesc domnului Geoană că relaţiile României cu Federaţia Rusă pot fi apreciate ca fiind normale şi corecte. Faptul că aceste declaraţii vin în aceeaşi zi în care preşedintele oficial al PSD, Victor Ponta, ne oferea soluţia-minune de ieşire a României din criză, prin colaborarea ţării noastre cu China, ilustrează cum văd liderii PSD alternativa la actualul guvern condus de Emil Boc, în cazul improbabil în care moţiunea de cenzură va fi validată".

Anca Boangiu declară că, Victor Ponta, în superficialitatea sa politică, nu ştie că relaţiile României cu China sunt excelente şi în plină dezvoltare, mai ales în domeniul politic. Probabil că domnii Mircea Geoană şi Victor Ponta, proptiţi, din umbră, de şefii informali ai PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, vor să ne spună că, odată ajunşi la guvernare, ar denunţa acordul României cu FMI şi ar îndatora, în schimb, ţara, Federaţiei Ruse şi Chinei.

Acordul cu FMI este fundamental pentru menţinerea credibilităţii României pe pieţele externe şi, implicit, pentru finanţarea deficitului bugerar, inclusiv al salariilor şi pensiilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. doamna draga ar cam trebui sa va retageti di activitate fiindaca a-ti mintit suficient ca ministru al transporturilor (vezi declaratia despre soseaua Huedin - Cluj )

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb