"Am luat act cu dezamăgire de poziţia încăpăţânată a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, de a refuza chiar şi în al doisprezecelea ceas să intre în legalitate prin convocarea regulamentară a Biroului Permanent al Senatului sâmbătă, 12 iulie, ca prim pas în convocarea Birourilor Permanente reunile ale Parlamentului. Prin această decizie discreţionară, Mircea Geoană a ales să joace rolul de pion al PSD şi nu de om de stat, aşa cum îl obligă demnitatea de preşedinte al Senatului" declară Anca Boangiu, senator PD-L şi vicepreşedinte al Senatului, într-un comunicat de presă remis redacţiei. Domnia sa continuă: "Este cu atât mai degradantă această poziţie a sa cu cât, în ziua în care ar fi trebuit să aşezăm procedura moţiunii de cenzură în cadrul constituţional, preşedintele Senatului ne dădea o nouă mostră de iresponsabilitate politică prin dceclaraţiile făcute la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Federaţiei Ruse. A spune, din poziţia de al doilea om în stat, că relaţiile României cu Federaţia Rusă sunt blocate şi că ar trebui să să avem mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic dintre cele două state, reprezintă o gravă greşeală politică ce pune în dificultate ţara noastră. Îi reamintesc domnului Geoană că relaţiile României cu Federaţia Rusă pot fi apreciate ca fiind normale şi corecte. Faptul că aceste declaraţii vin în aceeaşi zi în care preşedintele oficial al PSD, Victor Ponta, ne oferea soluţia-minune de ieşire a României din criză, prin colaborarea ţării noastre cu China, ilustrează cum văd liderii PSD alternativa la actualul guvern condus de Emil Boc, în cazul improbabil în care moţiunea de cenzură va fi validată".
Anca Boangiu declară că, Victor Ponta, în superficialitatea sa politică, nu ştie că relaţiile României cu China sunt excelente şi în plină dezvoltare, mai ales în domeniul politic. Probabil că domnii Mircea Geoană şi Victor Ponta, proptiţi, din umbră, de şefii informali ai PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, vor să ne spună că, odată ajunşi la guvernare, ar denunţa acordul României cu FMI şi ar îndatora, în schimb, ţara, Federaţiei Ruse şi Chinei.
Acordul cu FMI este fundamental pentru menţinerea credibilităţii României pe pieţele externe şi, implicit, pentru finanţarea deficitului bugerar, inclusiv al salariilor şi pensiilor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de dorel în data de 13.06.2010, 14:57)
doamna draga ar cam trebui sa va retageti di activitate fiindaca a-ti mintit suficient ca ministru al transporturilor (vezi declaratia despre soseaua Huedin - Cluj )