Anca Dragu l-ar putea da în judecată pentru calomnie pe fostul şef al Fiscului

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Companii / 30 mai 2016

Gelu Diaconu

Gelu Diaconu

Gelu Diaconu: "Dragu şi Biriş anchetează şi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării!"

----------

Actualizare 20:25 Anca Dragu şi Gabriel Biriş resping acuzaţiile lui Gelu Diaconu

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, şi secretarul de stat Gabriel Biriş resping "cu fermitate" acuzaţiile formulate de Gelu Diaconu, într-o poziţie trimisă la solicitarea ziarului "BURSA", ministrul precizând că ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul şef al Fiscului pentru calomnie.

"Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, şi secretarul de stat Gabriel Biriş resping cu fermitate acuzaţiile formulate de fostul preşedinte ANAF, Gelu Diaconu. Transparenţa a fost şi este una dintre priorităţile strategice ale mandatului ministrului Finanţelor Publice. Dovadă stau informările lunare cu privire la situaţia veniturilor şi a cheltuielilor bugetare.

Din păcate, fiecare comunicat de presă cu datele colectării a fost urmat de acuze fără dovezi, calomnii şi articole denigratoare la adresa conducerii Ministerului Finanţelor Publice. Toate postările de pe blogul lui Gelu Diaconu sunt scrise într-un limbaj agresiv şi au ca pretext o interpretare tendenţioasă şi răuvoitoare a cifrelor", se arată în poziţia oficială a Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Potrivit celor doi oficiali, fostul şef al ANAF scrie "fără nicio dovadă", iar acuzaţiile acestuia sunt "total neadevărate".

"În cele mai recente postări, Gelu Diaconu scrie despre ameninţări cu anchete, mutări temporare şi de eliberări din funcţii ale angajaţilor MFP, fără nicio dovadă şi total neadevărate. În plus, textele sunt pline de jigniri şi de atacuri la persoană. Este motivul pentru care ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul şef al Fiscului pentru calomnie", precizează MFP.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:52 Dragoş Doroş, actualul şef al ANAF, nu a dorit să comenteze afirmaţiile domnului Gelu Diaconu

(S.A.)

-----------

Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, face dezvăluiri din interiorul instituţiei pe care a condus-o şi îi acuză pe subordonaţii premierului Dacian Cioloş - ministrul Finanţelor, Anca Dragu, şi secretarul de stat Gabriel Biriş - că anchetează şi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă eşecul colectărilor Fiscului.

Gelu Diaconu a scris, pe blogul său, că ministrul Anca Paliu Dragu şi secretarul de stat Gabriel Biriş anchetează şi ameninţă angajaţii din Ministerul Finanţelor pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării.

"Este absolut incredibil! Teroare în Finanţe! În 2016, la 26 de ani de la împuşcarea lui Ceauşescu, un ministru (Anca Dragu) şi un secretar de stat (Gabriel Biriş) anchetează şi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării! Acum câteva zile, tandemul toxic Dragu-Biriş a convocat o şedinţă la care au participat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, vicepresedintele Dudaş, şeful Direcţiei de Integritate, câteva «pierde-vară» de la cabinetul ministresei, alţi şefi din direcţiile de specialitate, în cadrul căreia o parte dintre angajaţii ANAF au fost ameninţaţi cu anchete, mutări temporare şi eliberări din funcţie. Motivul? Gelu Ştefan Diaconu are acces şi publică pe blog şi Facebook, cifrele lunare ale colectării, cifre pe care ei le ascund presei şi românilor de când au fost numiţi în funcţie", a precizat Diaconu.

Gelu Diaconu susţine că cei doi oficiali au mers până într-acolo încât au luat în considerare ideea de a cere angajaţilor din aparatul central declaraţii scrise sub jurământ cum că nu ar fi furnizat ei aceste date. "La propunerea unui bezmetic aflat pe o funcţie din poziţia în care răspunde direct de colectare! au vrut să arunce pe intranet cifre false, pe care sa le preiau, să le fac publice şi aşa să descopere/compromită sursa. Ce diletanţi sinistri! Vorbim de cifrele care privesc veniturile statului, adică banii din taxele şi impozitele colectate de ANAF, bani pe care românii îi scot din buzunar. Adică bani publici", a mai scris fostul şef al Fiscului.

Acesta acuză că "dezastrul" colectării este ascuns de ochii publicului: "De când au preluat MFP şi ANAF, punându-le în slujba gulerelor albe şi pregătind terenul pentru reîntoarcerea FMI, dezastrul colectării a fost ascuns prin prezentarea încasărilor cumulat la 2,3 şi 4 luni. În ianuarie, când încă conduceam ANAF, a existat o creştere de 16%. Lunile următoare, veniturile s-au prăbuşit. Ca să-şi ascundă incompentenţa şi dezastrul provocat, nu mai oferă încasările lunar, ci la grămada, folosindu-se de acea creştere de 16%, care le păstrează o medie a creşterii de 3%. Faceţi un simplu calcul aritmetic ca să înţelegeţi ce degringolada au reuşit să producă aceşti inconştienţi fericiţi".

Diaconu le solicită Ancăi Dragu şi lui Gabriel Biriş să nu îi mai terorizeze pe angajaţii din aparatul central. "Nu puteţi ascunde aceste cifre, iar ameninţările din vremuri de tristă amintire cu monitorizarea calculatoarelor şi a imprimantelor este penibilă. Trăim în era tehnologiei! În câteva zile voi publica iarăşi dezastrul pe care l-aţi produs! Lăsaţi oamenii în pace! Domnule Cioloş, încetaţi să fiţi părtaş la aşa ceva! Niciun premier, ministru de finanţe sau preşedinte ANAF nu şi-a permis niciodată să ascundă cifrele colectării. Aţi inundat ecranele televizoarelor anunţând cât de transparent e Guvernul pe care îl conduceţi. Dispuneţi ministrului Dragu să publice cifrele lunare ale colectării începând cu februarie 2016! Nu vă compromiteţi şi dvs. alaturi de Dragu&Co! A ieşit la iveală adevarul încrengăturii genocidale de la Hexi Pharma, cu atât mai uşor datele reale ale colectării sau ale firmelor «deranjate» de controalele din perioada cât am coordonat ANAF! La fel va razbate la suprafaţă pe cine reprezentaţi voi, tehnocraţii din MFP şi nu numai... Aveţi puţintică răbdare! Nu pot dispărea toţi incomozii, îngropaţi în dosarele procurorilor sau în accidente pe marginea şoselelor!", a conchis Gelu Diaconu.

Acesta este urmărit penal în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de fostul vicepreşedinte ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu. Cei doi sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit unui comunicat al DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb