Anca Jurma: DNA este într-o situaţie dificilă

T.T.
Politică / 8 ianuarie 2019

Anca Jurma (Sursa foto: Twitter)

Anca Jurma (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Anca Jurma a explicat, astăzi, că evenimentele recente, inclusiv folosirea într-un scop "injust" şi "denaturarea" sensului unei convorbiri private în care căuta soluţii "legale" şi "corecte" pentru mai buna desfăşurare a activităţii DNA, au determinat-o să aprecieze că nu mai are condiţiile necesare pentru a continua să îndeplinească funcţia de procurorul-şef interimar.

"În perioada sărbătorilor am avut timp să mă gândesc şi am ajuns la concluzia că mi-am făcut datoria cum am ştiut mai bine, cu totală bună credinţă, echilibru şi preocupare pentru bunul mers al instituţiei, dar că mandatul meu interimar trebuie să se încheie aici. Evenimentele recente, inclusiv folosirea într-un scop injust şi denaturarea sensului unei convorbiri private în care căutam soluţii, legale şi corecte, pentru mai buna desfăşurare a activităţii instituţiei, m-au determinat să apreciez că nu mai am condiţiile necesare pentru a continua să îndeplinesc această funcţie conform viziunii şi obiectivelor pe care mi le-am propus când am acceptat-o", a precizat Jurma, într-o declaraţie transmisă de Biroul de informare şi relaţii publice al DNA.

La finalul anului trecut, a apărut în spaţiul public o înregistrare audio în care Anca Jurma poartă o discuţie cu un alt procuror despre situaţia în care se află Direcţia Naţională Anticorupţie.

Jurma spunea atunci că este vorba despre o discuţie cu o colegă privind revitalizarea activităţii instituţiei şi nu despre soluţionarea vreunui dosar, în care a folosit "metafore" pentru a-şi ilustra argumentele şi a făcut consideraţii de moment, relatează Agerpres.

------

Anca Jurma susţine că a acceptat cu greu funcţia de procuror şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un moment în care instituţia se afla într-o situaţie dificilă.

"Astăzi este ultima zi a mandatului de 6 luni pentru care am fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. Am acceptat cu greu această funcţie interimară, la solicitarea conducerii Ministerului Public, într-un moment în care DNA se afla într-o situaţie dificilă. Urma ca în scurt timp să aibă loc o procedură de desemnare a procurorului şef numit, cu un mandat de trei ani. Din raţiuni care nu au depins de mine, această perioadă s-a prelungit până după încheierea celor 6 luni. În această perioadă mi-am propus să fac tot ce depinde de mine pentru ca DNA să funcţioneze bine, în ciuda climatului ostil la care instituţia a trebuit să facă faţă. Am încercat să asigur o perioadă de echilibru şi de normalitate, folosind metode democratice de conducere", a transmis Jurma printr-un comunicat remis, astăzi, Agerpres.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Jurma, calatorie vesela acolo unde te vei duce. Nu mai ai ce cauta la DNA

    Domnia legii, dna, trebuia sa va stea pe buze, nu placerea sefului.

    Cand unul ca Jurma gandeste ca si dinozaurul galben de la sefia PG, Lazar, despre placerea si satisfacerea sefului, trebuie sa dispareti urgent. Mars afara, sluga ordinara. 

    1. UN LIMBAJ DE GOLAN !

      Un limbaj care se calibreaza cu calitatea omului caruia i se adreseaza

      Jurma este golan? Poate ca ai dreptate. 

      Pacat de scrierea corecta in limba romana...din unghiul meu sluga cred ca esti tu. Platesti taxe la PSD de iti vine singele pe nas. Asa ca mars la munca, sluga !!!

      tu de ce nu scrii cum iti cere Academia, sângele?

      unghiul gandirii tale este foarte obtuz 

    Asta se întâmplă când procurorii sunt în situația de a respecta legea penală și nu cea a bunului plac, dau bir cu fugiții, niște lași ordinari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb