ANCHETATORII DE LA COMISIA EUROPEANĂ, LA FEL DE DURI CA PROCURORII Telefoanele executivilor din Petrom, Romgaz şi Transgaz, controlate

A.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 9 iunie 2016

Inspectori ai Comisiei Europene au descins, marţi, la Petrom, Romgaz şi Transgaz, mai ceva ca procurorii DIICOT, căutând dovezi într-o anchetă privind o înţelegere cu privire la blocarea exportului de gaze.

Protocolul acestor inspecţii inopinate este ca telefoanele executivilor din cele trei companii să fie reţinute pe perioada inspecţiei şi controlate în vederea găsirii de indicii privind o posibilă încălcare a legii, susţin surse aproape situaţiei.

Semn că acţiunea a fost una cât se poate de serioasă, Consiliul Concurenţei, care a asistat Comisia Europeană, a anunţat chiar că făcuse demersurile naţionale pentru obţinerea autorizaţiilor legale astfel încât, în caz de obstrucţionare a acţiunii Comisiei să poată fi solicitat sprijinul organelor de poliţie.

Comisia Europeană a confirmat marţi că oficialii săi au derulat "inspecţii neanunţate" la sediile mai multor companii care activează în sectorul furnizării şi transportului de gaze naturale din România. Comisia a precizat că oficialii săi au fost însoţiţi de omologii lor de la Consiliul Concurenţei din România.

Potrivit comunicatului CE, "Comisia are îngrijorări că firmele implicate ar fi încălcat legislaţia europeană antitrust care interzice înfiinţarea de carteluri şi practicile restrictive, precum şi abuzul de poziţie dominantă (Articolele 101 şi 102 din Tratatul de funcţionare a UE). Comisia investighează potenţiale practici anticoncurenţiale în furnizarea şi transportul gazelor naturale în România, în special în legătură cu un presupus comportament anticoncurenţial destinat împiedicării exporturilor de gaze naturale din Romania în alte state membre UE".

Comisia Europeană a transmis că aceste inspecţii neanunţate reprezintă un pas preliminar într-o investigaţie.

Reprezentanţii OMV Petrom ne-au transmis: "OMV Petrom cooperează cu Comisia Europeană în cadrul unei inspecţii referitoare la potenţiale practici pe piaţa de gaze naturale din România, care ar viza impiedicarea exportului de gaze. Deoarece este o acţiune în derulare nu putem oferi mai multe detalii la acest moment".

Şi Transgaz a confirmat inspecţia, printr-un raport de marţi, prin care anunţă că acordă sprijinul reprezentanţilor Comisiei Europene - Direcţia Generală Concurenţă şi ai Consiliului Concurenţei prin punerea la dispoziţie a tuturor documentelor şi informaţiilor solicitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb