Angajaţii ALRO Slatina continuă protestele

G.B
Comunicate de presă / 4 ianuarie 2022

Angajaţii ALRO Slatina continuă protestele

Sindicaliştii: "Sute de mii de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,şmecheri" care se cred stăpânii energiei electrice şi a gazului românesc"

Actualizare - Mesaj de solidaritate din partea Sindicatului Siderurgistul AMG al Liberty Galaţi pentru Sindicatul Liber Aluministul Slatina

Sindicatul Siderurgistul AMG din cadrul Liberty Galaţi îşi exprimă îngrijorarea faţă de reducerea producţiei şi închiderea unor activităţi ale Alro Slatina, în urma creşterii tarifelor energiei şi gazelor naturale începând cu 1 ianuarie 2022.

Totodată Sindicatul, prin vocea preşedintelui Gheorghe Bezam, îşi exprimă solidaritatea pentru Sindicatul Liber Aluministul Slatina şi sprijină demersul lor în ceea ce priveşte continuarea activităţii cu scopul păstrării locurilor de muncă şi a tuturor drepturilor angajaţilor Alro Slatina.

"Vom fi alături de colegii noştri în cazul folosirii mijloacelor de luptă sindicală legale pentru obţinerea revendicărilor", au transmis reprezentanţii Sindicatului Siderurgistul AMG din cadrul Liberty Galaţi.

---

Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Liber Alro anunţă că în data de 06.01.2022 între orele 15.00-17.00, va avea loc un miting de protest în faţa Prefecturii Judeţului Olt la care vor participa angajaţii intreprinderi ALRO S.A şi angajaţii altor intreprinderi care sunt afectaţi în mod direct sau indirect de reducerea capacităţii de producţie a ALRO S.A prin închiderea a 60% din capacităţi şi trimiterea în şomaj tehnic a peste 1500 de angajaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Hotărârea Consiliului de Administraţie din data de 27.12.2021 prin care s-a luat hotărârea de închidere a capacităţii cu 60% îşi produce efectul şi închiderea cuvelor de electroliză continuă conform planului de închidere stabilit de Consiliul de Administraţie, urmând ca în scurt timp şi angajaţii să fie trimişi în şomaj tehnic.

Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România.

Vă comunicăm faptul că în aceeaşi situaţie dezastruoasă nu ne aflăm numai noi ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate fără scăpare din ghearele speculanţilor de energie electrică şi gaze.

Sute de mii de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,şmecheri" care se cred stăpânii energiei electrice şi a gazului românesc.

Demersurile făcute de conducere şi sindicate la Preşedenţia României, Guvernului României, în special domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, Ministrului Muncii, Ministrului de Finanţe, Ministrului Economiei, Prefectului Judeţului Olt nu au fost luate în considerare şi nici până astăzi nu am primit nici un răspuns", se menţioneză în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aiai am ajuns daca unii in loc sa construiasca centrale electrice au furat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb