Angel Tîlvăr: "MApN a susţinut faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale"

D.T.
Miscellanea / 10 aprilie 2023

Angel Tîlvăr: "MApN a susţinut faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale"

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat astăzi, la Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate "Unirea Principatelor" că MApN a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale şi a precizat că nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca cei peste 7.000 de militari din cadrul ministerului să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă, informează News.ro.

El a arătat că pledează pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii.

"Nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca de exemplu cei peste 7.000 de militari doar din Ministerul Apărării Naţionale, care îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă pe actualul sistem de pensionare să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă. Toţi sunt oameni cu mare experienţă, mulţi sunt încadraţi pe posturi de comandă şi va fi impozibil pentru sistemul militar să absoarbă şocul plecării lor într-un timp atât de scurt", a spus ministrul Apărării în discurs.

Angel Tîlvăr a precizat că "Ministerul Apărării Naţionale a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale".

"În acest context, pledăm pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii", a mai spus ministrul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Lasati d le ministru ca in locul militarilor experimentati vor fi mobilizati USR isti in frunte cu Ghinea sa apere tara si sa coopereze militar cu armatele NATO… Lasand gluma la o parte salariile si pensiile militare trebuie marite la nivelul celorlalte tari NATO…

    1. Chiar ?

      Fabulos ! S-a gasit o noua metoda de a spolei cat mai mult , un fel de bisnita legiferata , bugetul si ce se mai poate "suge " din el . Se numeste "armata romana , politie , jandarmi , SRI si altele " . Stimabile cu glasul cel tare ... " Lasand gluma la o parte salariile si pensiile militare trebuie marite la nivelul celorlalte tari NATO… " . Ai impresia ca traiesti la fel ca si-n tari mai bogate ?Nu ...Poti sa mergi d -le cum s-au dus milioane de romanai in tari membre NATO...si fa ti bani chiar in armatele lor daca se poate, daca nu unde gasesti ...NIMENI NU TE TINE CU FORTA IN ARMATA ,POLITIE , SRI etc !!!! .....Nu "gafai" toata ziua numai dupa parale....Ca vezi d - ne esti special . V-au bagat in cap hotii de politicieni si nu numai ca sunteti "speciali" si acum nu va mai iasa din cap . Special , nespecial , nu are importanta . Imprtant e ca Cuantumul pensiei "speciale" , care o fi ea care este complet nesimtita in raport cu pensia medie a tarii pe care d-voastra "o aparati" Alta aberatie .Nimeni nu va tine cu forta .Hallo....cum spunea Ceausescu in balcon.... 

    Cele mai ne-speciale sunt ale securistilor din servicii.acolo-i marea buba,ca nu-i vad pe politruci sa umble la acele pensii.

    Ati contribuit ? NU ! Atunci este speciala.

    Plecați, ba apvistilor ca nu ne interesează și asa nu faceți nimic. Un leu cotizezi, atât primești la pensie! De ce, ba apvistule sa muncesc eu pana la 65 de ani ca să ieși tu la 40 cu zeci de mii de lei pensie, ba mai mult fără nici o pregătire sa te angajezi la stat ca director?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb