Angel Tîlvăr: "Polonia este şi rămâne un aliat important şi un partener strategic pentru ţara noastră"

D.T.
Politică / 28 martie 2023

Angel Tîlvăr: "Polonia este şi rămâne un aliat important şi un partener strategic pentru ţara noastră"

România şi Polonia au un nivel de cooperare consistent, iar Polonia este şi rămâne un aliat important şi un partener strategic pentru ţara noastră, a declarat, astăzi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, după consultările avute la sediul MApN cu omologul său Mariusz Blaszczak, informează Agerpres.

În cadrul întrevederii a fost salutat nivelul consistent al cooperării dintre cele două ţări, remarcându-se coerenţa şi convergenţa ideilor şi punctelor de vedere naţionale, bazate pe obiective comune, atât în plan bilateral, cât şi la nivelul NATO şi al Uniunii Europene.

"Polonia este şi rămâne un aliat important şi un partener strategic pentru România. Parteneriatul îndelungat dintre cele două ţări, demonstrat de contacte frecvente, a dus la maturizarea unor proiecte importante, precum abordarea unitară a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul estic. Contingentul de militari români aflaţi la Bemowo Piskie şi cel de militari poloni aflaţi la Craiova reprezintă un exemplu de succes al cooperării în spiritul apărării colective", a declarat ministrul român al Apărării.

În cadrul întâlnirii, cei doi miniştri au abordat şi problematica sprijinului umanitar pe care România şi Polonia îl acordă Ucrainei, în contextul securitar deosebit de complex generat de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse, arată sursa.

De asemenea, cei doi oficiali au condamnat ferm atacurile Rusiei soldate cu distrugerea infrastructurii critice şi uciderea civililor.

"Agenda discuţiilor a cuprins şi aspecte ale cooperării în cadrul NATO, din perspectiva viitorului Summit NATO de la Vilnius, precum şi cele referitoare la cooperarea în cadrul UE. Oficialul român a subliniat relevanţa Formatului B9, respectiv coordonarea strânsă între statele de pe Flancul estic şi promovarea unor poziţii unitare la viitorul Summit Aliat de la Vilnius", arată sursa citată.

În încheierea discuţiilor, cei doi oficiali au convenit necesitatea continuării proiectelor bilaterale, a consolidării dialogului politic şi a dimensiunii de cooperare practică, în beneficiul ambelor părţi.

Dialogul româno-polon pe teme politico-militare dintre cei doi miniştri a continuat la sediul Guvernului în cadrul sesiunii comune a celor două Cabinete.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Polonia trebuie sa fie un exemplu de urmat. Ei au o industrie puternica in domeniul militar. Noi asteptam semnarea unui contract de sase ani. Ma refer la corvetele care ar fi trebuit sa fie produse la Constanta. Nu e normal sa se intample asa ceva intr-o tara condusa de oameni capabili. Trebuie sa rupeti orice legatura cu Naval Grup si sa construim cat mai repede, in Romania, corvetele și tot ceea ce avem nevoie pentru dotarea armatei asa cum face Polonia.

    General in rezerva

    De unde stii tu, emanatule? Ce studii ai tu si ce experienta de geopolitica ai ca sa vorbesti. Nu pot sa spun ca esti mai prost decat Budai dar pe acolo….

    1. Bula la sedinta

      ... am avut, avem si vom avea realizari!  

      Adica ....ce?

      O buleala aici in Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb