ANI: Fost rector al Academiei de Poliţie, aflat în conflict de interese

George Forcoş
Anticorupţie / 16 septembrie 2016

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Gheorghe Popa, fost rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", s-a aflat în conflict de interese şi a sesizat Parchetul în acest sens, informează instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

ANI precizează că fostul rector al Academiei de Poliţie a făcut parte şi din echipa de implementare a proiectului "Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară" în perioada în care deţinea funcţia de conducere. Persoana evaluată este acuzată că a semnat, a aprobat mai multe documente şi a dispus efectuarea de plăţi către sine, valoarea totală a veniturilor realizate astfel, fiind de 8.205 Lei.

"ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Popa Gheorghe a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică", se arată în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb