Odată cu lansarea grilelor de toamnă, Televiziunea Română a organizat un eveniment prin care a marcat cei 50 de ani de existenţă ai televiziunii publice. La aniversarea TVR, desfăşurată în curtea televiziunii, au participat peste o mie de personalităţi din toate domeniile: actori, sportivi, cântăreţi, politicieni, vedete de televiziune etc. Evenimentul a fost construit pe ideea trecerii de la alb-negru la color.
Prima parte a evenimentului, cea în alb-negru, a fost susţinută de decor, de proiecţiile pe ecranele uriaşe instalate în curtea TVR, cu imagini din arhivă, precum şi de coloana sonoră cu piese celebre din perioada de început a televiziunii publice. Trecerea la etapa "color" a fost marcată de un grup de artişti francezi de la Compagnie des Quidams. Aceştia au adus în curtea televiziunii spectacolul "Visul lui Herbert", care a fost creat în 1997 şi a fost interpretat de peste 400 de ori în întreaga lume. Spectacolul a constat în apariţia, în mijlocul oamenilor, a unor siluete subţiri, pe catalige, îmbrăcate şi vopsite în alb, ale căror dimensiuni s-au transformat când costumele lor au fost umflate cu heliu, ajungând la înălţimea de patru metri.
După numărul Compagnie des Quidams, pe ecranele din curtea TVR au fost proiectate din nou imagini de arhivă, dar de această dată aduse în prezent prin efecte video, într-un mix semnat de Daniel Gontz. Imaginile au fost completate de prestaţia live a DJ-ilor Electric Brother şi Vlaicu Golcea, care, de asemenea, a pornit de la piese de arhivă, însă cu un sound modern. Scenografia a fost semnată de Dragoş Buhagiar, iar conceptul creativ a aparţinut echipei Headvertising Rock&Roll.
Cel mai cunoscut element de arhitectură al Televiziunii Româ-ne, turnul, a servit drept ecran pentru proiecţia unor imagini emblematice care au marcat cele cinci decenii de istorie a TVR.
Evenimentul organizat de TVR a inclus şi lansarea unui vernisaj realizat împreună cu H"art Gallery, în cadrul căruia artişti tineri au expus lucrări pe tema istoriei şi importanţei televiziunii publice. Exponatele au fost semnate de Ana Bănică, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu, Gili Mocanu, Luminiţa Mihai, Florin Ciulache, Emanuel Borcescu, Alexandra Croitoru, Vlad Nancă, Daniel Gontz, Nicu Ilfoveanu, Vlaicu Golcea şi Electric Brother (Cristi Ştefănes-cu).