Aniversarea TVR - petrecere de la "alb-negru la color"

A.S.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 14 septembrie 2006

Odată cu lansarea grilelor de toamnă, Televiziunea Română a organizat un eveniment prin care a marcat cei 50 de ani de existenţă ai televiziunii publice. La aniversarea TVR, desfăşurată în curtea televiziunii, au participat peste o mie de personalităţi din toate domeniile: actori, sportivi, cântăreţi, politicieni, vedete de televiziune etc. Evenimentul a fost construit pe ideea trecerii de la alb-negru la color.

Prima parte a evenimentului, cea în alb-negru, a fost susţinută de decor, de proiecţiile pe ecranele uriaşe instalate în curtea TVR, cu imagini din arhivă, precum şi de coloana sonoră cu piese celebre din perioada de început a televiziunii publice. Trecerea la etapa "color" a fost marcată de un grup de artişti francezi de la Compagnie des Quidams. Aceştia au adus în curtea televiziunii spectacolul "Visul lui Herbert", care a fost creat în 1997 şi a fost interpretat de peste 400 de ori în întreaga lume. Spectacolul a constat în apariţia, în mijlocul oamenilor, a unor siluete subţiri, pe catalige, îmbrăcate şi vopsite în alb, ale căror dimensiuni s-au transformat când costumele lor au fost umflate cu heliu, ajungând la înălţimea de patru metri.

După numărul Compagnie des Quidams, pe ecranele din curtea TVR au fost proiectate din nou imagini de arhivă, dar de această dată aduse în prezent prin efecte video, într-un mix semnat de Daniel Gontz. Imaginile au fost completate de prestaţia live a DJ-ilor Electric Brother şi Vlaicu Golcea, care, de asemenea, a pornit de la piese de arhivă, însă cu un sound modern. Scenografia a fost semnată de Dragoş Buhagiar, iar conceptul creativ a aparţinut echipei Headvertising Rock&Roll.

Cel mai cunoscut element de arhitectură al Televiziunii Româ-ne, turnul, a servit drept ecran pentru proiecţia unor imagini emblematice care au marcat cele cinci decenii de istorie a TVR.

Evenimentul organizat de TVR a inclus şi lansarea unui vernisaj realizat împreună cu H"art Gallery, în cadrul căruia artişti tineri au expus lucrări pe tema istoriei şi importanţei televiziunii publice. Exponatele au fost semnate de Ana Bănică, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu, Gili Mocanu, Luminiţa Mihai, Florin Ciulache, Emanuel Borcescu, Alexandra Croitoru, Vlad Nancă, Daniel Gontz, Nicu Ilfoveanu, Vlaicu Golcea şi Electric Brother (Cristi Ştefănes-cu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb