ANRE este neputincioasă în faţa contractelor dintre "Hidroelectrica" şi "băieţii deştepţi"

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 august 2007

Reprezentanţii sindicaliştilor din domeniul energetic s-au întâlnit, ieri, cu oficialii ANRE (reglementatorul pieţei de energie) pentru a afla de ce populaţia nu beneficiază de energia ieftină produsă de "Hidroelectrica". Federaţiile sindicale "Univers" şi "Energia Mileniului III" susţin că în loc de o cincime din totalul consumului populaţiei, "Hidroelectrica" acoperă abia 0,02%. În plus, sindicaliştii cer ANRE să ia atitudine faţă de contractele bilaterale negociate direct între producătorul de energie şi "băieţii deştepţi" pentru că sunt nule de drept, fiind încheiate cu încălcarea legii.

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei "Univers", ne-a declarat: "Nu suntem mulţumiţi de răspunsul reprezentanţilor ANRE. Conducerea autorităţii susţine că regelementatorul pieţei nu are competenţa să intervină în contractele bilaterale ale , încheiate direct cu furnizorii privaţi. Noi rămânem la poziţia noastră şi cerem prim-ministrului Tăricea­nu să intervină şi să determine ANRE să-şi îndeplinească obligaţiile legale pentru că situaţia a scăpat de sub control".

Domnia sa ne-a mai spus că oficialii ANRE vor răspunde la solicitările sindicatelor privind livrarea către populaţie a energiei ieftine. Astfel, la finele lunii august, va avea loc o nouă întâlnire, în cadrul căreia ANRE va prezenta structura pieţei reglementate pe producători, formulelele de calcul pentru preţul energiei şi alte documente prin care să demonstreze că populaţia beneficiază de energie ieftină. Federaţia "Univers" va solicita premierului Tăriceanu o intrevedere pe această temă, pentru evitarea unor acţiuni de protest a sindicatelor începând cu luna septembrie.

Sindicaliştii susţin că ANRE nu înţelege că trebuie să se implice în garantarea dreptului consumatorilor de a-şi alege în mod liber furnizorul şi să oblige toţi producătorii să vândă electricitatea în mod transparent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. UAAAAAAA UAAAAAAAAAA HOTILOR

    Nu va este rusine mai hotilor? Cum puteti sa ne mintiti si pe noi si pe sindicalisti cu asa tupeu  

    MULTUMESC ziarulului pentru acest articol ! tineti-o tot asa 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb