ANS a lansat Săptămâna Europeană a Sportului

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 22 septembrie 2023

Sursa foto: : //sport.gov.ro/noutati/eveniment-lansare-editie-2023-a-saptamanii-europene-a-sportului/

Sursa foto: : //sport.gov.ro/noutati/eveniment-lansare-editie-2023-a-saptamanii-europene-a-sportului/

English Version

Sportul are o nouă săptămână dedicată. Oficial, altfel, chiar şi neoficial, ideal ar fi ca sport să se facă tot mai des şi de cât mai mulţi oameni. Agenţia Naţională pentru Sport a lansat ediţia 2023 a Săptămânii Europene a Sportului care se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară în perioada 23-30 septembrie. Vicepreşedintele Agenţiei Naţională pentru Sport, Gabriel Toncean, a declarat că proiectul "Be Active - Săptămâna Europeană a Sportului" poate să constituie un pas către normalitate în România, una dintre ţările cu cei mai puţini practicanţi de sport din Uniunea Europeană: "Ne bucurăm să anunţăm lansarea acestei ediţii a Săptămânii Europene a Sportului. Contează enorm acest lucru pentru că, ştim toţi, România este ţara în care sunt cei mai puţini practicanţi la nivel de sport de performanţă şi totodată ţara în care doar 6% dintre locuitori practică în mod constant un sport. Acest proiect «Be Active» poate să constituie un pas important către o normalitate din care ne dorim ca Agenţia Naţională pentru Sport să facă parte". Bogdan Constantin Matei, preşedinte al Comisiei pentru Tineret şi Sport din Senatul României, a afirmat la rândul său că speră ca Săptămâna Europeană a Sportului să atragă un număr cât mai mare de copii către sport: "Acest program «Be Active» este unul de tradiţie în România şi felicit Agenţia Naţională pentru Sport de acest lucru. Am convingerea că împreună vom reuşi să atragem către sport un număr cât mai mare de copii şi sper eu ca mulţi dintre noi să descoperim bucuria de a face exerciţiu fizic în mod independent. Suntem azi în mijlocul atâtor campioni care ne-au făcut pe noi, ca români, să avem zâmbetul pe buze, pentru că ei sunt cei care au reprezentat cu cinste România. Pentru că dacă vorbim de reprezentativitate corectă în străinătate doar sportul poate să o facă". Adeline Dan, secretar de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului României, a menţionat la rândul ei: "Ştim toţi cât de important este sportul, atât pentru copii, cât şi pentru noi toţi. Cunoaşte faptul că procentul copiilor care sunt sedentari sau cu risc de obezitate a început să crească în România, de aceea aş vrea să reuşim împreună, Guvern, autorităţi locale, ONG-uri, federaţii, să atragem copiii şi tinerii spre sport. Reamintesc faptul că Guvernul României susţine şi va susţine în continuare activităţile sportive, sportivii şi sportul în general".

Campioana olimpică şi mondială la gimnastică Andreea Răducan a susţinut în cadrul discursului său că pentru copii este esenţial să înţeleagă importanţa sportului pentru sănătate şi nu neapărat practicarea lui la nivel de performanţă: "Pentru mine e o bucurie de fiecare dată când este un eveniment sportiv îmi doresc să fiu prezentă. E un soi de datorie morală, acela de a împărtăşi mesajul de a fi toţi cât mai activi. Cu atât mai mult cu cât această campanie poartă denumirea de 'Be Active'. Am observat în ultimii ani că de obicei cuvântul performanţă în sport îi cam sperie pe copii şi părinţi. Profităm însă de ocazie pentru a le spune că nu le cere nimeni performanţă, ci doar le transmitem mesajul simplu de a face mişcare, de a face sport, pentru a avea grijă de sănătatea noastră a tuturor. Încurajăm pe toată lumea, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari, să facă sport. Niciodată nu se ştie care dintre ei ar putea să ajungă campioni. În această perioadă destul de delicată şi complicată pentru copii şi tineri, văzând atâtea informaţii cu consumul de substanţe interzise şi o grămadă de alte probleme, o spun cu toată convingerea că sportul chiar poate să fie salvarea".

Proiectul, derulat în ţara noastră printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, promovează un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuie la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţilor. Evenimentul va fi derulat în parteneriat cu numeroase entităţi publice şi private, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanţi direcţi şi indirecţi, la nivel naţional.

Săptămâna Europeană a Sportului este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public: Sport în mediul educaţional, Sport la locul de muncă, Sport în aer liber şi Sport în cluburi sportive şi centre de fitness. Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în întreaga Europa, Agenţia Naţională pentru Sport având calitatea de Organism Naţional de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb