Inspectorii sanitari veterinari au desfăşurat în luna martie 9.062 de controale în unităţile din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat 140 de avertismente şi 132 de amenzi contravenţionale, în valoare de 181.100 de lei, potrivit unui comunicat ANSVSA.
Unităţile controlate din industria agroalimentară desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume şi fructe, transmite astăzi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul siguranţei alimentare (HACCP), condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, conform sursei citate.
În luna martie a acestui an au fost efectuate 9.062 de controale, în urma cărora au fost aplicate 140 de avertismente şi 132 de amenzi contravenţionale în valoare de 181.100 de lei. De asemenea. Cele mai mari amenzi au fost aplicate în judeţele Dâmboviţa - 34.300 lei, Ilfov - 23.000 lei, Mureş - 13.000 lei, iar cele mai mici în judeţele Braşov, Caraş-Severin, Maramureş, Mehedinţi, Sălaj şi Suceava, câte 600 de lei, se mai arată în comunicat.
În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate, mai adaugă ANSVSA.