Antibiotice Iaşi desfăşoară campania "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!"

G.D.
Companii / 18 noiembrie 2022

Antibiotice Iaşi desfăşoară campania "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!"

În contextul "Zilei europene a informării despre antibiotice" marcată astăzi, 18 noiembrie precum şi a "Săptămânii mondiale a conştientizării antimicrobiene" (18-24 noiembrie), Antibiotice Iaşi desfăşoară campania "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!", simultan cu alte acţiuni desfăşurate la nivel european, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, parte a proiectului "Antibioticele Mileniului III", campania are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor antibiotice pentru păstrarea eficacităţii acestora şi limitarea fenomenului de rezistenţă la antimicrobiene.

Acţiunile proiectului au debutat la Iaşi şi Bucureşti pe 16 noiembrie, cu sesiuni de instruire destinate studenţilor medicinişti şi farmacişti din cele două centre universitare şi vor continua pe durata întregii săptămâni 18-24 noiembrie, cu acţiuni de informare adresate publicului larg.

"Campania pe care compania noastră o desfăşoară în acest an vizează informarea şi conştientizarea importanţei antibioticelor, atunci când sunt utilizate corect. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, şi cu atât mai mult a companiei noastre, producător recunoscut în domeniu, să prevenim creşterea rezistenţei antimicrobiene, astfel încât să păstrăm valoarea acestor medicamente de neînlocuit în terapeutică, pentru generaţiile viitoare" a declarat Andrada Cozac, manager medical Antibiotice Iaşi.

Cu ocazia "Zilei europene a informării despre antibiotice", activităţile au continuat pe 18 noiembrie cu campanii stradale în Iaşi şi Bucureşti unde studenţi voluntari, alături de reprezentanţi ai companiei Antibiotice au oferit trecătorilor materiale informative despre utilizarea responsabilă a antibioticelor. Totodată, au fost susţinute şi workshop-uri pentru medici rezidenţi de diferite specialităţi privind utilizarea corectă a antibioticelor în practica medicală, atât în Iaşi, cât şi în Bucureşti.

"Antibioticele reprezintă o descoperire ştiinţifică extrem de valoroasă, care a salvat zeci de milioane de vieţi în ultimii 70 de ani şi care reprezintă o zestre de mare preţ a umanităţii. Cu toţii trebuie să avem grijă să nu dăm ocazia bacteriilor să se modifice şi să devină rezistente la antibiotice pentru că, în curând, nu vom avea resursele necesare tratării unor infecţii pe care, acum, le considerăm banale. O misiune importantă pe care o avem este aceea de a păstra cât mai nealterată această achiziţie, printr-o acţiune globală de utilizare raţională a antibioticelor atât la oameni, cât şi la animale şi în mediul înconjurător. Sunt extrem de încântată să contribui la acest demers al companiei Antibiotice care ne oferă posibilitatea să ne implicăm activ în acţiuni de susţinere şi conştientizare privind utilizarea responsabilă a antibioticelor", a subliniat Prof. dr. Egidia Miftode, medic primar Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasa Paraschiva".

În continuarea acestor acţiuni, în perioada 18-24 noiembrie se derulează o campanie de conştientizare la radio şi în social media la nivel naţional, cu medici reputaţi, din diferite specialităţi: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, medic primar boli infecţioase Institutul Matei Balş Bucureşti, Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie, Preşedinte AREPMF - Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Dr. Adrian Marinescu, Director Medical Institutul Matei Balş Bucureşti şi Dr. Sanda Alexiu, medic primar medicină de familie, Preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti.

Campania "Tratează antibioticele cu grijă, pentru un viitor fără grijă" face parte din programul de comunicare "Antibioticele Mileniului III" lansat de compania Antibiotice în anul 2018, care urmăreşte să susţină dezvoltarea şi diseminarea de bune practici în domeniul utilizării antibioticelor, adresându-se unei comunităţi formate din pacienţi şi public larg, medici, asistenţi medicali, farmacişti, producători, experţi în mediu, reprezentanţi ai mediilor academic şi antreprenorial, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb