Anticorupţie cu strigături!

O.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 7 decembrie 2016

Anticorupţie cu strigături!

Campania anticorupţie desfăşurată în ţara noastră în ultimii ani a fost "aplaudată" din exterior, blamată şi considerată exagerată de unele cercuri din interior. Au existat acuze legate de excesul de zel al procurorilor în ceea ce priveşte deschiderea de dosare şi de dorinţa acestora de a-i expune public prin intermediul televiziunilor pe acuzaţi, inculpaţi şi pe martori. S-a vorbit de "stat poliţienesc" şi de abuzuri, dar argumentele nu au fost dintre cele mai convingătoare. Când lumea începuse să creadă că suntem campioni mondiali în ceea ce priveşte duritatea în lupta anticorupţie, a apărut o ştire care zdruncină serios această credinţă.

Partidul Comunist Chinez (PCC) îi supune pe unii dintre membrii săi acuzaţi de corupţie la "tortură", a denunţat organizaţia internaţională de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch, transmite AFP, citat de Agerpres. Din 2012, anul în care preşedintele chinez Xi Jinping a venit la putere, acesta supervizează o amplă campanie anticorupţie. Peste un milion de membri ai partidului unic au primit deja diverse sancţiuni în cadrul acestei campanii, suspectată de asemenea că îi serveşte preşedintelui Xi pentru a-şi elimina opozanţii politici, scrie France-Presse. Suspecţii pot fi închişi în locuri secrete până recunosc toate faptele, comise sau nu, înainte ca dosarul lor să fie predat justiţiei, unde rata de condamnare este oficial de 99,92%. Organizaţia a analizat sentinţe şi articole de presă şi a efectuat interviuri cu foşti deţinuţi şi cu familiile lor pentru a redacta raportul. Documentul oferă exemple de tortură la care au fost supuşi suspecţii: privare de somn, de apă sau de hrană, lovituri, obligaţia de a sta în poziţii inconfortabile sau ameninţări asupra familiei. Unsprezece persoane au murit în timpul detenţiei, autorităţile susţinând că a fost vorba despre sinucideri.

Din această perspectivă lupta anticorupţie autohtonă de actualitate poate fi privită cu totul altfel, iar excesul de expunere media nu mai pare a fi un defect, ci o calitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb