ANUL TRECUT, Grupul KMG International a avut un profit net de 88 milioane dolari

Andreea Stoica
Companii / 9 martie 2017

Grupul KMG International a avut un profit net de 88 milioane dolari

Anul trecut Grupul KMG International a înregistrat un profit net de 88 milioane dolari şi un profit operational EBITDA de aproximativ 239 milioane dolari pe fondul unei majorări cu 9% a materiilor prime procesate anul trecut şi cu 13% a produselor comercializate în ţara noastră, principala piaţă de desfacere, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas, şi-a îmbunătaţit în 2016 performanţele tehnologice şi rezultatele financiare, pe fondul continuării programelor de consolidare şi dezvoltare a activităţilor şi operaţiunilor de profil în România şi în regiunea Mării Negre".

Pe fondul invesţiilor şi a continuării programelor de optimizare şi dezvoltare a activităţilor de profil, unităţile de producţie ale Grupului din România au înregistrat anul trecut o majorare cu circa 9% a cantităţilor totale de materii prime procesate, de la 5,45 milioane tone în 2015 la 5,95 milioane în 2016.

Astfel, rafinăria Petromidia Năvodari a procesat anul trecut peste 5,4 milioane tone (15.750 tone/zi), care s-a reflectat şi la nivelul volumelor de carburanţi obtinuţi - 4,2 milioane tone, în creştere cu 8%. Din această cantitate, circa 1,9 milioane tone de combustibili au fost comercializaţi pe plan local (+13%), iar diferenţa a mers la export (+4%), atât către subsidiarele Grupului din Moldova, Bulgaria şi Georgia, cât şi partenerii tradiţionali din regiunea Mării Negre.

Rafinăria Vega Ploieşti şi-a majorat cu 8% cantitatea de materii prime procesată (până la 354.000 de tone), atingând un gradul de utilizare a capacităţii de 107%.

În comunicat se arată: "Aceasta a obţinut recorduri istorice în ceea ce priveşte producţia de bitum (91.000 tone), hexan, solvenţi ecologici, dar şi în ceea ce priveşte costul de procesare şi pierderea tehnologică".

Divizia de petrochimie a prelucrat anul trecut o cantitate de 189.000 de tone de materii prime (propilenă, etilenă) fiind cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, în creştere cu peste 8% faţă de volumele obţinute în 2015. Din produsele obţinute, circa 57% au fost livrate la export, compania reuşind să dezvolte 3 noi tipuri de polimeri.

Segmentul de retail al Grupului a înregistrat anul trecut un volum record pentru vânzările de carburanţi (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, până la un nivel de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decât în 2015, potrivit documentului.

În ţara noastră, vânzările totale de produse petroliere au depăşit peste 2,6 milioane tone (+13%), din care 1,76 milioane tone de carburanti (+8%) au fost livrate pe plan local prin Rompetrol Downstream - divizia de retail a Grupului, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Record după record pentru Rompetrol. KMGI a dus compania acolo unde merită.

    Ar trebui să ne mândrim cu rezultatele Rompetrol. Să procesezi zilnic 15.700 tone de țiței, în condițiile în care multe rafinării din Europa se închid, spune multe.

    Petromidia procesează o cantitate însemnată de țiței, Vega intră în istorie cu cantitatea de bitum produsă, și din câte înțeleg KMGI vrea să continue investițiile la Rompetrol. Investițiile aduc profit.

    Investiții, locuri de muncă, profit. Rețeta de succes a KMG. O parte din acest profit este reinvestit în rafinăriile românești, Petromidia și Vega.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb