Anunţul privind vânzarea operaţiunilor din Ungaria propulsează acţiunile Digi

A.I.
Piaţa de Capital / 2 decembrie 2021

Anunţul privind vânzarea operaţiunilor din Ungaria propulsează acţiunile Digi

Titlurile operatorului de telecomunicaţii aveau o creştere de 15%, după trei sferturi de oră de tranzacţionare

Compania a încheiat un contract de vânzare-cumpărare a operaţiunilor sale din Ungaria către operatorul 4iG, pentru 625 milioane euro

Acţiunile Digi Communications (DIGI), compania mamă a RCS - RDS, aveau o creştere de 15,41%, la 41,2 de lei, după circa trei sferturi de oră de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce compania a anunţat, încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operaţiunile sale din Ungaria către operatorul 4iG, pentru 625 milioane de euro.

Valoarea tranzacţiilor se ridica la 7,8 milioane de lei, cea mai mare de la bursa noastră până în acel moment, şi cu mult peste rulajul obişnuit pentru titlurile operatorului de telecomunicaţii, care de obicei se situează zilnic sub nivelul de un milion de lei.

RCS & RDS (filiala din România a DIGI) şi 4iG agreaseră la finalul lunii martie 2021 termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacţie pentru cumpărarea DIGI Tavközlesi Szolgaltato Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure. În data de 29 noiembrie 2021, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG. Tranzacţia este supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţilor de concurenţă, conform unui comunicat al operatorului de telecomunicaţii.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top în piaţa ţării vecine, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de aproximativ 200 milioane de euro şi EBITDA ajustată de circa 54 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. DIMPOTRIVA !!! ESTE UN REGRES , NU UN PROGRES !!! COMPANIA A RAMAS FARA UN BRAT , PIATA DIN UNGARIA ERA EXCELENTA !!! DAR , MAGHIARUL DE LA CONDUCEREA ''''' DIGI ''''', A FOST CONSIDERAT CA FIIND UN NASCUT ROMAN , SI DECI UN DUSMAN AL UNGARIEI !!! PLUS CA DERANJA ANUMITE AFACERI SI INTERESE , IN ACEASTA TARA !!! DACA REFUZA SA VANDA , SI RAMANEA IN CONTINUARE IN UNGARIA , AR FI FOST VAI DE CAPUL LUI !!! A VANDUT , PE CAT A VANDUT , N-A AVUT CE FACE !!! INTR-O TARA CAPITALISTA , SI PE O BURSA CAPITALISTA , ACTIUNEA '''''' DIGI ''''', AR FI SCAZUT URAT DE TOT !!! DAR IN ROMANIA , NUMAI CAPITALISM NU E !!! SPUNETI-I CUM VRETI , DILETANTA , BABILONIE , NEBUNEALA , HAOS , ORICE , NUMAI CAPITALISM NU !!! CE E IN ROMANIA ??? CRED CA NU STIE NIMENI !!! UNII CARE TRAG - HAIS , SI ALTII CARE TRAG - CEA !!! CARE E REZULTATUL ???

    1. Au primit 625 mil E pt o afacere care reprezintă 16% din venituri totale a grupului .Capitalizare 800 mil E. Viitor cu Viktor cam sumbru. Un deal bun.

      Digi este subevaluat. Spania are creștere bună cu venit pe RGU mult peste RO.

    625 mil E dar Digi preia datoriile.Cat sunt ele?Nu s-a obosit sa ne spuna.

    Deal-ul nu este rau, dar nici atat de bun pe cat pare. Pentru cei 650 mn EUR, Digi a cedat active imobilizate de ~400 de mn EUR (vezi raportarea pe segmente). Daca retine datoriile, profitul scriptic pe care il va inregistra va fi undeva la ~350 mn EUR. Eu cred ca vor retine datoriile, pentru ca sunt finantate in principal prin obligatiuni scadente in 2025 si 2027 (parca) si au nevoie de cash pentru 1) a plati spectrul 5G achizitionat in Ro si 2) extinderea din Spania si, mai nou, Portugalia. Dividend colosal nu cred ca dau. Indicatorii bilantieri la nivel de grup se vor imbunatatii, mai ales P/BV si EV/EBITDA. chiar si PER-ul se va imbunatati pentru ca filiala din Ungaria producea pierderi nete, dar nu semnificativ. Pe partea pozitiva: a scapat de un business cu margini mult mai mici decat in Romania, cu crestere mica si cu necesar de investitii mare. Cash-ul il vor putea folosi pentru extindere in Sp si Po, care pot asigura ritmuri mult mai mari de crestere, dar nici acolo marjele nu vor fi imense pentru ca acolo este business MVNO. chiar si asa va mai ramane niste cash, dar nu sunt convins ca va fi distribuit ca dividend

    1. Pai banii astia de-abia le-ar ajunge sa-si plateasca cam o treime din datorii, caci dobanzile incep sa creasca

      nu si la obligatiuni ;) alea raman fixe pana la scadenta

      Undeva, pe la "marginile" cunostintelor tale, poate vei descoperi si cuvantul marja, moldovene.

      Iar cand Spania si Portugalia se scriu prescutat atunci devin ES si PT, nu cum iti convine tie. 

      Habar nu aveti sa scrieti dar va prezentati parerile in public.

      Fugi, mai, inapoi la scoala! 

      adevarul este ca daca nu ar exista cocalari in lumea asta, ar fi mai putin interesanta. imi cer scuze pentru faptul ca in Moldova mea am invatat termenii economici la ACCA/CIMA in alta limba decat limba romana. noroc cu tine, intradevar in traducere, "margin"="marja".

      in generozitatea ta, poate arati un pic de condescendenta fata de umilele mele cunostinte si scrii ceva pe subiect totusi ;) 

      cred ca de taceai filozof erai

      QED

      Sunt de partea lui Buffett.

      Dupa standardele americane ,o firma gen DIGI evaluata de 7-12 cifra de afaceri (minus datorii)

      Deci DIGI a vandut prost . 

      Daca ajungeti sa va aparati pozitia prin justificarea unei proaste exprimari ... Da, cu adevarat "quod erat demonstrandum".

      Sa va fie de bine! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb