APA NOVA: Cantitatea de clor din apă nu a depăşit limita legală

P.E.
Companii / 30 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

În urma mesajelor apărute pe reţelele de socializare, care îi îndemnau pe bucureşteni să nu bea apă din reţeua publică şi să îşi anunţe de urgenţă şi apropiaţii cu privire la faptul că aceasta reprezintă un pericol, Apa Nova a dezmintit zvonul şi a spus că apa nu este periculoasă pentru consum.

Mesajul devenit viral pe internet sună astfel: ""Apa Nova a informat că, în urma unui incident (nu a menţionat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiţi să folosească cea mai mare cantitate de clor permisa de lege şi m-a sfătuit SĂ NU DĂM COPIILOR APĂ DE LA ROBINET şi să nu gătim cu ea în următoarele 48 de ore!' Avertizarea este valabila pentru tot Bucureştiul aşa că puteţi să îi informaţi şi pe cei apropiaţi şi pe cei mai puţin apropiaţi."

Pentru a infirma zvonurile Apa Nova informează: "Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea temporară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din reţea. Rezultatele nu indică depăşiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimţit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 şi va dispărea în după amiaza zilei de astăzi", se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb