APC solicită demisia lui Petre Daea

A.C.
Politică / 27 iulie 2017

Petre Daea

Petre Daea

Asociaţia PRO Consumatori (APC) solicită demisia domnului Ministru, Petre Daea, pentru modul în care a gestionat timp de cinci luni aceasta acţiune de interes public, precum şi pentru modul defectuos în care a prezentat rezultatele analizei privind produsele alimentare susceptibile de dublu standard, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: "Ca urmare a analizei informaţiilor publicate la data de 26.07.2017 de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe site-ul propriu şi a informaţiilor prezentate în conferinţa de presă susţinută de domnul Ministru, Petre Daea, pe tema produselor alimentare susceptibile de dublu standard, ASOCIAŢIA PRO CONSUMATORI (APC) - fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC Romania), organizaţie de utilitate publică cu o activitate neîntrerupta timp de 27 de ani, a constatat că rezultatele analizei fizico-chimice efectuate de către Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (A.N.S.V.S.A.) pe 29 de produse identice prelevate din magazinele Lidl (Germania, Olanda şi România), Kaufland (Germania şi România) Delhaize (Belgia şi Mega Image -România) evidenţiază de fapt o neîndeplinire de către comercianţii din România a caracteristicilor prescrise pe eticheta produselor şi nu existenţa unui dublu standard al produselor analizate".

Conform sursei, în cadrul conferinţei de presă, s-a menţionat că există diferenţe de valoare energetică declarată pentru produsul denumit "parizer porc", prelevat din Germania şi România. Dacă pentru parizerul din Germania s-a constatat că, faţă de valoarea declarată pe etichetă de 279 Kcal/100 gr., diferenţa de valoarea energetică este de doar 4,68 Kcal/100 gr. (valoarea rezultată în urma analizei fiind de 274,32 Kcal/100gr.), pentru cel din România diferenţa de valoare energetică este de 19,91 Kcal/100 gr. (valoarea rezultată în urma analizei fiind de 259,09 Kcal/100g).

Un alt exemplu este cel privind conserva de "peşte macrou Franţa" comercializată şi în România, care conţine cu 12,24 g. mai puţin peşte faţă de cantitatea de peşte declarată pe etichetă de 55,11 g/100 g, arată comunicatul.

Potrivit sursei citate, având în vedere cele de mai sus, APC solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să procedeze la prezentarea către opinia publică a buletinelor de analiză ale produselor neconforme, prin publicarea acestora pe site-ul instituţiei şi la luarea măsurilor care se impun pentru intrarea în legalitate a comercianţilor prin reetichetarea produselor neconforme sau dispunerea retragerii de la comercializare a loturilor în care se găsesc cele nouă produse identificate ca fiind neconforme, în conformitate cu prevederile art.7 lit. a, coroborate cu cele ale art 55 pct.2 lit b) din OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb