Afirmaţiile lui Donald Trump în faţa congresmenilor americani au stârnit numeroase reacţii pe plan internaţional, primele răspunsuri oficiale fiind cele din Ucraina, Danemarca, Canada şi China.
Un reprezentant al preşedintelui Ucrainei a confirmat trimiterea unui mesaj către Donald Trump, subliniind importanţa unei colaborări rapide pentru finalizarea unui acord privind mineralele rare. Iuri Sak, consilier al Ministerului pentru Industrii Strategice, a declarat: "Trebuie să rămânem pragmatici. Înţelegem că Statele Unite ale Americii sunt partenerul strategic al Ucrainei. Înţelegem că, fără sprijinul financiar şi militar al SUA, va fi mult mai dificil pentru Ucraina să reziste invaziei."
Ministrul de Externe danez, Lars Lokke Rasmussen, a răspuns declaraţiilor lui Donald Trump cu privire la Groenlanda. Rasmussen a precizat: "Aş vrea să atrag atenţia asupra faptului că el (Trump) a spus «Respectăm dreptul groenlandezilor la auto-determinare», şi cred că aceasta a fost cea mai importantă parte a discursului. Şi sunt foarte optimist în privinţa unei decizii a Groenlandei în acest sens. Ei vor să relaxeze relaţiile cu Danemarca. Cooperăm, pentru a avea o relaţie mai egală. Dar nu ştim ce au de gând pentru a deveni o parte integrată a Americii".
Un alt subiect sensibil abordat de Donald Trump a fost introducerea unor taxe vamale asupra importurilor canadiene, ceea ce a declanşat o reacţie fermă din partea premierului Canadei, Justin Trudeau, care a declarat: "Statele Unite au lansat un război comercial împotriva Canadei, cel mai apropiat partener şi aliat al lor, cel mai apropiat prieten al lor. În acelaşi timp, ei vorbesc despre colaborarea pozitivă cu Rusia, împăciuirea lui Vladimir Putin, un dictator mincinos şi criminal."
Ministerul de Externe din China a răspuns acuzaţiilor lui Donald Trump conform cărora autorităţile centrale de la Beijing ar fi implicate în administrarea Canalului Panama. Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Lin Jian, a negat ferm aceste afirmaţii: "China nu a participat la administrarea sau operarea canalului (Panama) şi nu s-a implicat în afacerile canalului. Declaraţia potrivit căreia China controlează Canalul este falsă".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 07:09)
Ucraina e pe locul 28 in topul importantei pentru Trump.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 10:39)
N-are nicio relevanță, mandatul bufonului e scurt, Ucraina are răbdare, se înarmează și așteaptă următorul atac sovietic. :
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 14:52)
Stai liniștit tot acolo se va ajunge indiferent că vreți sau nu , SUA are resursele necesare adică armată.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Diru în data de 06.03.2025, 10:02)
In mod paradoxal există și un lucru bun declanșat de nebunia lui Trump. UE și Germania au declanșat cursa înarmării și când Germania se înarmează Rusia se va gândi nu de două ori ci de trei ori înainte de a mai agresa o altă țară. Rusia nu poate rezista pe termen lung sancțiunilor și se va prăbuși economic ca și defuncta URSS.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 10:41)
Rusia deja e moartă în coteț. Industria militară va produce pe stoc, inerția creșterii PIB-ului pe baza unor produse inutile va aprinde niște beculețe de la stomacul gol. :
2.2. Intrebare (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 14:49)
Si vă întreb doar așa cine va folosii aceste arme cine le va utiliza, cred că va fi nevoie și de soldați .
Parcă fugeau toți din țară când a fost vorba de recrutări nu mai era chip sa-ți faci un pașaport.
Mă întrebdoar de unde soldați?
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 18:12)
"UE și Germania au declanșat cursa înarmării"
mai ,frate,tu nu cunosti istoria ??
cand nemtii se inarmaeaza iese nasol de tot,
adica razboi cat incape ,pana la infrangerea totala !!!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2025, 21:30)
Ce atâtea spaime de Rusia că nu înțeleg?
Franța și Anglia au suficiente bombe atomice că să distrugă toată Rusia așa că e puțin relevant dacă Rusia are cu mult mai multe!
Apoi economic, UE e de peste 10 ori mai puternică și dacă trec la o inarmare accelerata se distrează cu rușii. Stau cu mult mai bine și la populație!
În sfârșit de teama unui război atomic SUA trebuie obligatoriu să intervină! Oceanul dacă se folosește tot arsenalul atomic doar în Europa nu poate opri norul radioactiv care în final va însemna sfârșitul civilizației!
Cine nu știe asta?