APIA: 230 de milioane euro disponibili pentru investiţii în mediul rural

F.A.
Companii / 27 noiembrie 2012

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) primeşte, începând din 26 noiembrie, cereri de finanţare pentru investiţii în modernizarea exploataţiilor agricole, dar şi creşterea adăugate a produselor agricole şi forestiere, potrivit unui comunicat.

Astfel, în perioada 26 noiembrie 2012- 18 ianuarie 2013 cei interesaţi să investească în agricultură vor avea la dispoziţie 150 de milioane de euro prin Măsura 121 - "Modernizarea exploataţiilor agricole" şi 80 de milioane de euro prin Măsura 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere".

Pentru această sesiune de primire a proiectelor, fondurile nerambursabile alocate Măsurii 121 sunt defalcate pe fiecare dintre sectoarele principale agricole ale acesteia. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de creştere a animalelor de 72 de milioane de euro. De asemenea, pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispoziţie 20 de milioane de euro.

Totodată, pentru a facilita accesul la sprijinul financiar oferit, în cadrul acestei sesiuni beneficiarii Măsurii 141 - "Sprijinirea exploataţiilor agricole de semi-subzistenţă" vor avea alocaţi separat 10 milioane de euro, pentru a depune proiecte în cadrul Măsurii 121. Cu alte cuvinte, beneficiarii Măsurii 141, vor avea o alocare separată care îi va ajuta să poată asigura dezvoltarea exploataţiei agricole pe care o deţin.

"Prin Măsura 121 solicitanţii pot primi cofinanţare nerambursabilă într-un procent ce porneşte de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului şi până la 75%, în funcţie de anumite criterii legate dintre care de maximă importanţă sunt vârsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului. Totodată, pentru o investiţie, contribuţia noastră nerambursabilă poate ajunge până la 1,6 milioane de euro, în funcţie de tipul beneficiarului şi anumite investiţii prevăzute a fi realizate. " a declarat George TURTOI, directorul general al APDRP.

O altă posibilitate de a primi finanţări europene nerambursabile o reprezintă Măsura 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere".

şi în cazul acestei măsuri de investiţii fondurile care vor fi acordate sunt defalcate. Astfel, proiectele prin care se asigură implementarea standardului privind laptele crud beneficiază de o alocare de 20 de milioane de euro, iar beneficiarii care doresc finanţarea proiectelor care vizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole care procesează materii prime incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comisiei Europene (cu excepţia produselor piscicole) şi care obţin produse incluse în Anexa I din sectoarele prioritare, au la dispoziţie 60 de milioane de euro.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 123 este de 3 milioane de Euro, în condiţiile unei cofinanţări maxime de 50% din valoarea eligibilă a proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb