Aprecierile titlurilor de pe Bursă au adus un randament de 44% fondului de acţiuni "Active Dinamic"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 mai 2009

Aprecierile titlurilor de pe Bursă au adus un randament de 44% fondului de acţiuni "Active Dinamic"

Fondurile de acţiuni, precum şi titlurile SIF "Banat Crişana", tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SIF1, au adus cele mai bune randamente investitorilor, reprezentând cele mai bune plasamente de pe piaţă, realizate la termen de o lună. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi lichideze acţiunile SIF1 din portofolii, joi, ar fi obţinut un câştig de 117%, în timp ce fondul de acţiuni Active Dinamic, administrat de societatea Swiss Capital, a fost cel mai performant al ultimei luni, cu un randament de 44% în intervalul cuprins între 30 martie - 30 aprilie.

Luna aprilie a continuat creşterile spectaculoase pentru principalii indici bursieri, cu un avans de 83% pentru BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, în intervalul analizat, urmat la scurtă distanţă de către indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de pe Bursă, care a consemnat o apreciere de 49%. Performanţe bune a înregistrat şi indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, care a urcat cu 36%.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care s-au hotărât, în perioada 30 martie - 30 aprilie, să constituie depozite în lei la bănci. Cei mai norocoşi investitorii au fost cei care s-au orientat către "Romanian International Bank", cea mai bună ofertă în acest caz, aceştia câştigând 2,6% din depozitul iniţial.

Au stat bine şi cei care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament, au obţinut un câştig de 0,54% (exprimat în euro), dacă ar fi fost fideli depozitelor în euro de la "Banca Româ­nească" sau "Romanian International Bank".

Tot pe câştig au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la ciorap". Datorită aprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu au optat pentru un alt tip de plasament au înregistrat o valorizare a economiilor cu 1,33%.

În schimb, preţul metalului galben a continuat să scadă, afişând o pierdere de 4,65% în intervalul analizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb