Aproape 50.000 de gălăţeni, la un pas de executarea silitiă

Ana Felea
Miscellanea / 14 iulie 2021

Aproape 50.000 de gălăţeni, la un pas de executarea silitiă

Aproape 50.000 de gălîţenii nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale sau amenzile şi au ajuns să fie la un pas de executarea silită. Aceştia au primit deja somaţii şi titluri executorii de la Primăria Galaţi.

Autorităţile locale au luat această decizie tocmai pentru a evita blocarea conturilor sau alte popriri, astfel că a somat toţi gălăţenii care au acumulat datorii în primele şase luni ale acestui an şi pe care îi îndeampă să-şi achite achite datoriile cât mai repede posibil.

"Primăria municipiului Galaţi reaminteşte că impozitele locale se plătesc anual, în două rate egale, până la data de 31 martie a anului curent, pentru primele şase luni din anul fiscal, şi 30 septembrie a anului curent, pentru ultimele şase luni din anul fiscal, potrivit dispoziţiilor art. 462, art. 467 şi art. 472 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru neplata impozitelor şi taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire şi Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a emis 47.605 somaţii şi titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită în vederea recuperării debitelor restante, în conformitate cu dispoziţiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările şi completările ulterioare", anunţă autorităţile printr-un comunicat de presă.

În situaţia de a fi executaţi silit sunt peste 47 600 de persoane. Gălăţenii nu au plătit impozitele şi taxele locale la timp, motiv pentru care Serviciul Urmărire şi Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a emis somaţii şi titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei şi a titlului executoriu datoria nu este achitată, procedura de executare silită va fi dusă până la capăt.

"Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei şi a titlului executoriu nu se stinge debitul, atunci se continuă măsurile de executare silită. Contribuabilii care nu au achitat impozitele şi taxele locale scadente la 31 martie 2021 pot să efectueze plata prin una din următoarele modalităţi: pe platforma naţională www.ghiseul.ro sau

în numerar, la ghişeele instituţiei. În cazul în care debitul a fost achitat, somaţia nu va fi luată în considerare de către contribuabil. Totodată, menţionăm că este aplicabilă, la cerere, procedura de mediere, în conformitate cu dispoziţiile art. 230 al. 2 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Conform ultimului recensământ, municipiul numără 249.432 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior, din 2002, când fuseseră număraţi 298.861.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb