ArcelorMittal Galaţi investeşte 6,6 milioane de euro în protecţia mediului

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 20 iulie 2012

ArcelorMittal Galaţi investeşte 6,6 milioane de euro în protecţia mediului

Deşi în ultimii trei ani, combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi majore, administraţia ArcelorMittal continuă să inves­tească în proiecte care vizează reducerea emisiilor.

Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi, a declarat: "Am implementat un program riguros de protecţie a mediului pe care l-am continuat în ciuda crizei economice şi pe care îl vom urma conform angajamentelor noastre. ArcelorMittal Galaţi a investit 6,6 milioane de euro în ultimul an (aproximativ 8 milioane de dolari) în programe de îmbunătăţire a mediului, care au avut drept scop reducerea emisiilor atmosferice. Proiectele fac parte din strategia Companiei de creştere a performanţelor de mediu şi a calităţii vieţii locuitorilor din zona Galaţi".

Domnia sa a adăugat că banii au fost cheltuiţi pentru două echipamente de desprăfuire la Maşina de Aglomerare 4 şi modernizarea Furnalului 5 prin montarea unor echipamente noi electro filtre, operaţiuni ce au dus la îmbunătăţirea parametrilor de mediu, precum şi la creşterea eficienţei tehnologice.

Cu toate acestea, reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu sus­ţin că la combinatul siderurgic mai sunt multe probleme de mediu de rezolvat pentru care compania are termen limită anul 2014.

"Există bunăvoinţă din partea companiei însă investiţiile nu sunt niciodată suficiente. Noi derulăm trei controale pe an la ArcelorMittal Galaţi. După prima vizită pe care am avut-o la începutul anului şi până în prezent nu au fost înregistrate probleme de mediu deosebite. Şi aici mă refer la poluări accidentale sau depăşiri ale emisiilor în atmosferă. Oricum măsurile pe care le au de rezolvat au termene limită până în 2014 deci noi nu putem spune că nu au făcut ceva", a declarat Mărioara Gătej, prim-comisar al Comisariatului Judeţean Galaţi.

Domnia sa a precizat că următorul control pe care comisarii de mediu îl vor derula în combinat a fost programat pentru începutul lunii septembrie.

În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galaţi a investit peste 168 de milioane de dolari în programe pentru protecţia mediului. Compania deţine Autorizaţia Integrată de Mediu şi a primit certificarea ISO 14.001 pentru Managementul Calităţii Mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb