Arctic marchează producţia a 4 milioane de maşini de spălat rufe

F.D.
Companii / 27 februarie

Gabriel Eremia, Director de Marketing & Product Management Arctic

Gabriel Eremia, Director de Marketing & Product Management Arctic

Arctic, a produs maşina de spălat rufe cu numărul patru milioane în fabrica din Ulmi, prima unitate Industry 4.0 din România şi una dintre puţinele din Europa certificate de Forumul Economic Mondial (WEF) ca Sustainability Lighthouse, pentru performanţele ridicate în materie de sustenabilitate, conform unui comunicat de presă al companiei.

Inaugurată în 2019, fabrica serveşte drept unitate etalon în materie de eficienţa energetică, utilizarea optimă a materialelor şi resurselor, fiind echipată cu cele mai avansate tehnologii de automatizare şi "machine learning". Graţie acestor sisteme inovatoare, cele două linii de producţie ale fabricii au capacitatea de a realiza 407 de modele de maşini de spălat rufe, echipate cu diverse tehnologii, destinate atât pieţei interne, cât şi celei internaţionale. În prezent, 82% din producţia de la Ulmi este destinată exportului. Electrocasnicele ajung la consumatori din 42 de state, inclusiv în ţări îndepărtate precum Senegal, Paraguay, Tunisia, Mauritania sau Guineea, însă peste 94% din totalul exporturilor este destinat pieţelor din Europa. Astfel, maşinile de spălat rufe etichetate made in Romania au promovat la nivel global valorile locale legate de calitate, inovaţie şi sustenabilitate. Păstrându-şi angajamentul pentru o creştere continuă, fabrica se pregăteşte să facă un nou pas semnificativ la finalul anului, prin depăşirea pragului de 5 milioane de maşini de spălat rufe.

"Deschiderea fabricii din Ulmi în 2019 a marcat o nouă eră în ceea ce priveşte producţia, sub umbrela Industry 4.0, poziţionând Romania ca etalon în materie de eficienţa energetică, gestionarea inteligentă a resurselor şi inovaţie. Atingerea pragului de 4 milioane de maşini de spălat rufe produse aici este rezultatul unui efort cumulat al întregii echipe. Ne-am concentrat toată energia pentru a găsi cele mai bune soluţii, astfel încât fiecare produs care iese pe uşa fabricii să aibă o amprentă de carbon cât mai mică. Astfel, Arctic nu este doar o companie care produce electrocasnice, dar şi una care lucrează pentru un viitor mai verde pentru noi şi generaţiile care ne vor urma. Găsirea unui echilibru între sustenabilitate şi eficienţă este dovada faptului că se poate atinge excelenţa în producţie, păstrând în suflet grija pentru mediul înconjurător. Ne dorim să oferim un exemplu de urmat, şi ne propunem ca până la finalul anului să depăşim pragul de 5 milioane unităţi produse la Ulmi.", a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer, Arctic.

"Misiunea noastră este să democratizăm tehnologia şi să facem sustenabilitatea accesibilă, prin produse inovatoare, cu raport calitate-preţ cât mai corect. Promovăm un stil de viaţă sustenabil în fiecare casă. De exemplu, tehnologiile Aquatech şi EnergySpin asigură un nivel înalt de eficienţă energetică prin reducerea timpului de spălare cu până la 50%, respectiv printr-un consum mai mic cu până la 35%* pentru toate programele folosite în mod curent, fără compromisuri în ceea ce priveşte performanţa de spălare. ExtraSteam oferă o îngrijire delicată a hainelor, prelungind semnificativ durata lor de viaţă, ca raspuns la problema supraconsumului de textile. Tehnologia HomeWhiz - care permite monitorizarea şi gestionarea electrocasnicelor din casă, de la distanţă - ajută la optimizarea programelor de funcţionare. În plus, dezvoltăm deja produse care încorporează materiale reciclate sau alternative. Astfel, transformăm PET-urile în materiale care sunt apoi folosite la fabricarea cuvelor pentru maşinile de spălat rufe. De asemenea, am dezvoltat tehnologia inovatoare FiberCatcher, care captează până la 90% din fibrele care apar în mod natural în programele de spălare a materialelor sintetice, protejând astfel apele de reziduuri" a adăugat Gabriel Eremia, Director de Marketing & Product Management Arctic.

Beneficiind de tehnologii avansate bazate pe conceptele Industriei 4.0, peste 80% din procesele logistice din fabrică sunt automatizate. Mai mult, datorită nivelului ridicat de tehnologizare în punctele de producţie, unitatea înregistrează îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte capacitatea de trasabilitate, lucru ce garantează o standardizare înaltă a calităţii. Peste 200 de roboţi, care lucrează cot la cot cu oamenii, sunt implicaţi în producţia maşinilor de spălat rufe, ceea ce a dus la o creştere cu 30% a productivităţii.

Totodată, consumul de resurse în cadrul procesului de fabricaţie a electrocasnicelor în unitatea din Ulmi a înregistrat, de la deschidere, o scădere semnificativă cu 56% a energiei utilizate, cu 60% a consumului de apă şi o diminuare de 26% a cantităţii de deşeuri rezultate din producţie.

Încă din etapele iniţiale, eficienţa energetică este prioritară în proiectarea maşinilor de spălat rufe Arctic, astfel încât acestea să consume cât mai puţină energie şi apă. Mai mult, produsele sunt gândite cu scopul de a facilita reciclarea la finalul ciclului lor de viaţă, având rate de reciclabilitate ridicate. Această abordare subliniază angajamentul fabricii către sustenabilitate şi responsabilitatea faţă de mediu, asigurând că produsele sunt prietenoase cu natura atât în perioada lor de funcţionare, cât şi la finalul acesteia.

Unitatea foloseşte energie provenită din surse regenerabile, 20% fiind produsă cu ajutorul propriului parc fotovoltaic. Mai mult, peste jumătate din energia totală folosită în producţia celor 4 milioane de maşini de spălat a provenit de la furnizori cu certificare de origine, care furnizează exclusiv energie verde.

În plus, între anii 2019 şi 2022, în procesul de fabricaţie a acestor electrocasnice au fost utilizate peste 400 de tone de plastic reciclat, 60 de tone de fibră industrială şi aproape 5 tone de fire de plasă de pescuit. Metalul şi materialele plastice sunt principalele elemente necesare în producţia electrocasnicelor, motiv pentru care Arçelik, grupul din care face parte Arctic, şi-a propus să crească ponderea de plastic reciclat la 40% şi conţinutul de materiale pe bază de biomasă la 5% până în 2030.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb