Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST, anunţă semnarea unui memorandum de înţelegere privind transferul a 23% din capitalul social al Data Core Systems (DCS), unul dintre furnizorii de top pentru servicii de securitate cibernetică din România, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, finalizarea achiziţiei este aşteptată pentru trimestrul al treilea al acestui an, după încheierea tuturor procedurilor de due diligence. În prezent, valoarea de piaţă ţintă a companiei Data Core Systems SRL este de 43 milioane de lei (circa 8,65 milioane de euro).
Structura tranzacţiei va fi formată dintr-o componentă cash, respectiv din rezervele constituite din profitul Arctic Stream în anii anteriori (conform strategiei aprobate de acţionari), din acţiuni AST şi plăţi bonus pentru îndeplinirea unor obiective agreate de părţi, se arată în comunicat.
Data Core Systems, fondată în 2012, este o firmă în plină ascensiune, la nivel operaţional şi financiar, într-o piaţă a serviciilor de cybersecurity aflată în continuă dezvoltare, atât în România, cât şi pe plan global. Compania a înregistrat venituri de 30,09 milioane de lei (6,05 milioane de euro) anul trecut, în urcare cu peste 66% faţă de anul 2020. Pentru 2024, Data Core Systems anticipează venituri de 52,6 milioane de lei (10,5 milioane de euro) şi un profit operaţional de 4,4 milioane de lei, se menţionează în comunicat.
"Prin memorandumul semnat facem un prim pas pentru integrarea business-urilor Arctic Stream şi Data Core Systems în ceea ce va deveni cel mai puternic pol de tehnologie în privinţa integrării de soluţii IT şi servicii de cybersecurity din România. Ambele companii deţin o bogată experienţă în domenii complementare, certificări de la furnizori de top, un portofoliu de clienţi extins în mai multe domenii, dar - mai presus de orice - împărtăşim aceleaşi valori şi perspective asupra dezvoltării business-ului. Acesta este începutul unui parteneriat strategic în care, împreună, vom deveni unul dintre cei mai puternici jucători pe piaţa serviciilor IT. Pentru atingerea acestui obiectiv, ne bazăm, în primul rând, pe menţinerea şi sporirea calităţii echipei", a declarat Dragoş Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream, se precizează în comunicat.
"Data Core Systems se află într-o fază decisivă de expansiune a activităţii sale, determinându-ne să accelerăm dezvoltarea domeniilor noastre de afaceri prin iniţierea unei colaborări strategice cu Arctic Stream. Această companie, recunoscută pentru partajarea principiilor şi viziunilor noastre, reprezintă partenerul ideal în acest demers. Suntem profund convinşi că diversitatea oportunităţilor prezentate de piaţa serviciilor integrate de soluţii IT şi sectorul cybersecurity ne va permite să evidenţiem valoarea adăugată a acestei sinergii. Acest parteneriat nu numai că va sublinia diferenţierea noastră în cadrul pieţei, dar va asigura, de asemenea, clienţilor noştri un portofoliu extins de servicii şi soluţii IT, caracterizat printr-o integrare superioară şi o capacitate îmbunătăţită de răspuns. Aşadar, ne exprimăm întreaga încredere în potenţialul acestei alianţe de a genera valoare semnificativă pentru toţi stakeholderii implicaţi", a declarat Cristian Mănescu, Director General al Data Core Systems, este notat în comunicat.
Potrivit reprezentanţilor celor două companii, prioritatea numărul unu a următoarelor luni este colaborarea operaţională, aspectele financiare trecând în plan secundar. După realizarea obiectivelor iniţiale agreate, se va lua în considerare inclusiv listarea Data Core Systems pe Bursa de Valori Bucureşti, conform comunicatului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2024, 20:48)
datacore, foarte tare manescu si colegii, au clienti toate bancile de top si e suficient zis
-au personal brici pe pentest si securit center, probabil asta e combinatia celor de la arctic, sa aiba acces ieftin la pret de cost la centrul datacore sa faca bundle cu ofertele lor si asa au solutii mai complexe ca acopera tot fata de concurenta
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2024, 21:01)
Au spus in comunicat "Pretul tinta al tranzactiei este 9,89M RON platibili atat prin cash cat si prin actiuni AST,
rezultate in urma unei operatiuni ulterioare de majorare de capital social", de ce si actiuni, de ce nu doar cash? AST are 26 de milioane Ron.
Altfel foarte impresionant ca intotdeauna, Dl. Diaconu nu dezamageste.
2. Buna acțiune !
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2024, 21:02)
AST & Diaconu sunt ca niște rândunele care-și construiesc cuib trainic, da, dacă ne uitam la cerintele pieții pe data security vedem ca nu mai este un moft ci un must plătit bine de clienți. Așa se construiește o companie organic, sănătos, cu cash flow și achiziții care cresc marjele !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2024, 21:33)
E nevoie de mai multe de astfel companii calitative.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2024, 21:45)
Spre deosebire de alte m&A AST ia un pachet minoritar, inseamna ca ei chiar tintesc un parteneriat, au incredere in firma asta si nu se complica s-o integreze, si-au facut niste calcule si le iese businessul mai bun in forma asta.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 02:39)
sau nu sunt de acord ceilalti sa lase controlul ...
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 10:19)
scrie ca s au inteles si s o listeze si ar face tare bine sa ia model ast ca sa fie un mare succes pentru bvb. In schimb daca o sa asculte de tot felul de brokeri si consultanti de ocazie o sa iasa prost ca la atatea altele.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 10:03)
We are proud to call 10 out of 10 biggest banks in Romania, our costumers
De pe site datacore.Apoi la utilitati si alte sectoare.
Pe cybersecurity trebuie sa fii top of the top sa fii furnizor la toate bancile mari.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 10:27)
A doua veste buna dupa ajungerea in top FT 1.000 companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa, pe locul 460.
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 11:15)
se pare ca toti sunt la fel.... am mai vazut filmul cu listarea companiilor la care achizitionau participatii minoritare fix in stilul asta la niste baieti care erau tot asa, promitatori, la inceput si pe urma au dat drumul la listari, obligatiuni si alte nebunii pe banda rulanta
8. AST
(mesaj trimis de AST în data de 03.04.2024, 11:36)
E bine, bine de tot ! > vad o comunitate numeroasa de actionari AST > care afla imediat de orice comunicare de la companie, si care sunt foarte activi/conectati la piata bursiera. Atatea comentarii la un articol pe Bursa.ro avand ca sursa o info. publicata pe bvb.ro la o ora dupa inchiderea pietei, la 19:00 > mai rar. Intrati la cumparare avand si aceasta noua veste, sau mai asteptati ? Pe la ce pret/actiune este AST in portofoliul dvs. ? Daca este sa luam pretul mediu la care AST a rascumparat cele 80 574 de actiuni, in 18 luni, acesta este de 24,11 lei. Pretul de astazi din piata, de 31 de lei, ar fi cu 29% mai mare > cam cat a fost inflatia ( oficiala ) cumulata pentru 2022 si 2023. Raman la parerea ca s-a plecat de la un pret prea mare in PP, de 25 de lei si ca acest lucru creaza o frustrare pentru cei care sunt ~ extra mile~ alaturi de AST.
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2024, 14:54)
Pret tinta pentru inceput 2026 sa zicem?