"Ardaf" îşi reduce capitalul social cu aproape două treimi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2008

Acţionarii companiei de asigurări Ardaf, controlată de PPF Investments, au hotărât reducerea capitalului social cu 116,24 milioane lei, la 72 milioane lei, ca efect al diminuării activului net al societăţii la o valoare mai mică decât jumătate din capitalul social, a anunţat recent Ardaf.

Compania Ardaf are în prezent un capital social de 188,24 milioane lei.

Reducerea capitalului social se va face prin anularea unui număr de până la 1,162 miliarde acţiuni, care reprezintă aproape două treimi (61,75%) din totalul acţiunilor Ardaf. Valoarea exactă a capitalului social va fi determinată şi aprobată de conducerea Ardaf după data de înregistrare a acţionarilor, respectiv 15 mai 2008.

Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost înfiinţată în noiembrie 1992 şi are sediul central în Cluj-Napoca. Reţeaua teritorială a companiei este formată din peste 200 de agenţii şi puncte de lucru şi 32 de sucursale.

Ardaf oferă produse de asigurări de viaţă, asigurări de persoane altele decât cele de viaţă, de autovehicule, maritime şi de transport, de aviaţie, bunuri, răspundere civilă, pierderi financiare din riscuri asigurate şi răspundere civilă auto (RCA).

Compania Sabile Ltd, controlată de PPF Investments, a preluat la începutul anului trecut pachetul majoritar de acţiuni al Ardaf, după ce a cumpărat pachetele deţinute anterior de Tender SA şi Daniel Voicu. Vehiculul de investiţii PPF Investments are sediul în Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Mânecii) şi a fost constituit cu capitaluri ceheşti.

Potrivit unor articole publicate în presa cehă în martie, PPF Investments a intrat în negocieri cu Generali PPF Holding pentru vânzarea "la pachet" a societăţilor Ardaf şi Rai Asigurări, cumpărate cu 40 milioane euro. Suma vehiculată de publicaţia cehă Hospodarske Noviny pentru tranzacţie este de 2 miliarde coroane ceheşti (peste 78 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb