Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pediatrie Piteşti, citaţi de Agerpres, copiii cu vârste între şapte şi nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii, sunt în stare stabilă, doi dintre ei fiind transferaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.
Prefectul Cristian Soare a anunţat că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecţia alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toţi înscrişi la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unităţii de învăţământ.
Inspectorii DSP şi DSVSA au declanşat o anchetă epidemiologică la cantina unde au fost preparate alimentele consumate de copii.