"Argus" are o nouă conducere

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2011

"Argus" are o nouă conducere

SIF Oltenia şi fondul Business Capital for Romania-Opportunity au reuşit joi, în Adunarea Generală a Acţionarilor, să îşi impună reprezentanţii în Consiliul de Adminis­traţie al producătorului de ulei alimentar "Argus" Constanţa (simbol UARG).

În noul Consiliu de Administraţie se regăsesc patru reprezentanţi ai SIF Oltenia (Dan Voiculescu, Constantin Radu, Ioan Păuna şi Anina Radu) şi o persoană din pareta fondului de investiţii (Ana Barbara Bobircă), potrivit Mediafax. Voicules­cu şi Radu au făcut parte şi din vechiul Consiliu de Administraţie.

La şedinţa AGA au participat acţionari care deţin cumulat 60,7% din titlurile Argus, potrivit unui comuicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Voiculescu şi Constantin, adminis­tratori înscrişi la Registrul Comerţului, au limitat la 33% dreptul la vot pentru mai multe firme şi persoane care acţionează concertat cu Cătălin Chelu. Omul de afaceri deţine indirect 43,4% din titlurile Argus.

SIF Oltenia deţine 31,94% din titlurile Argus, Business Capital For Romania-Opportunity are 6,26%, iar SIF Banat-Crişana deţine aproape 5% din acţiuni.

AGA de joi s-a derulat la un hotel din Constanţa, pentru a nu se mai repeta situaţia din 16 septembrie, când la AGA organizată la sediul Argus reprezentanţii mai multor investitori, printre care SIF şi fondul de investiţii, nu au participat la şedinţă spunând că nu au avut acces în incinta fabricii.

În schimb, omul de afaceri Cătălin Chelu spune că a participat la AGA, unde prezenţa la vot a fost de 43,4% din acţiuni.

Atunci a fost ales un nou Consiliu de Administraţie, format din persoane care în trecut au fost bănuite că acţionează concertat cu Chelu, fiind de regulă acţionari sau membri în conducerea unor firme pe care le controla omul de afaceri.

În acea ocazie, domnul Chelu a acuzat CNVM că nu a dispus şi suspendarea drepturilor de vot ale adversarilor săi, acuzându-i pe aceştia că acţionează concertat. Cătălin Chelu a ameninţat că va acţiona CNVM în instanţă.

Deciziile AGA au fost contestate de SIF în instanţă, însă în cele aproape două luni cât a trecut de la AGA, Argus a fost controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu.

În disputa dintre Cătălin Chelu şi SIF Oltenia pentru controlul Argus a fost solicitată şi intervenţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), căreia SIF şi alţi acţionari ai Argus au cerut reconvocarea unei noi AGA cu aceeaşi ordine de zi.

Comisia a dispus convocarea unei noi AGA, dar şi în acest caz a apărut o situaţie neprevăzută, fiind convocate două adunări pentru 10 noiembrie. O adunare a fost convocată de Dan Voiculescu şi Radu Constantin, iar a doua a fost convocată de Consiliul de Administraţie numit la 16 septembrie. În această situaţie, CNVM a dispus că este validă convocarea realizată de administratorii înregistraţi la Registrul Comerţului, respectiv de Dan Voiculescu şi Radu Constantin.

Acţiunile Argus sunt suspendate de la tranzacţionare din 16 septembrie pentru clarificarea situaţiei privind conducerea companiei. La acea dată titlurile au închis la un preţ de 4,01 lei, în creştere cu 2,56%. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 143,4 milioane lei (32,9 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A auzit cineva de vreo unul din aceste personaje?

    adica ala care detine mai multe actiuni nu este reprezentativ in CA? pai asta este hotie, golanie pe fata domnilor. SIF-urile sunt niste capuse ce trebuie desfiintate prin lege. Cati taietori de frunza la caini isi trag seva din aceste capuse numite -sif ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb