Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti solicită demolarea parţială a Cathedral Plaza

C.P.
Companii #Construcţii / 29 iulie 2010

La Tribunalul Piata Neamţ se va judeca, astăzi, cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti de readucere a clădirii "Cathedral Plaza" la stadiul de execuţie existent la data de 23 martie 2009, atunci când a expirat autorizaţia de construcţie a beneficiarului SC Milennium Building Development, prin desfiinţarea lucrărilor de construire executate după această dată, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Autorizaţia de construcţie a fost emisă de către Primarul Sectorului 1 în data de 24 februarie 2006 pentru o perioadă de 36 de luni.

La atenţionarea ARCB asupra faptului că perioada de execuţie a expirat, răspunsul dlui Andrei Chiliman a fost că "asupra încetării sau nu a valabilităţii acestui act administrativ, va decide instanţa de judecată cu ocazia soluţionării dosarului".

La demersul ARCB s-a raliat Municipiul Bucureşti, în calitate de deţinător al domeniului public care se află sub clădirea din str. Berthelot, cât şi Primarul General al Capitalei, dl Sorin Oprescu, în calitate de autoritate cu atribuţii privind controlul executării de construcţii în zona de protecţie a monumentelor de patrimoniu precum şi în zonele protejate.

"Din cercetările întreprinse asupra situaţiei terenurilor pe care este construit monstrul de beton de lângă Catedrala Sf. Iosif rezultă că este ocupată în mod ilegal o suprafaţă de teren de 155,66 mp, proprietate publică a Municipiului Bucureşti, aflată la intersecţia str. Luterană cu str. G-ral Berthelot", afirmă avocat Ofelia Bârsan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb