ARIR şi ANES încheie un parteneriat de colaborare în perspectiva implementării noilor reglementări privind echilibrul de gen în conducerea companiilor listate

A.F.
Companii / 8 august

ARIR şi ANES încheie un parteneriat de colaborare în perspectiva implementării noilor reglementări privind echilibrul de gen în conducerea companiilor listate

ARIR (Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), anunţă semnarea unui parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES). Parteneriatul are ca scop acţiuni comune de informare privind noile reglementări europene şi naţionale privind echilibrul de gen în rândul companiilor listate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Daniela Maior (Şerban), Preşedinte ARIR, MP VERTIK Group:

"Parteneriatul cu ANES vine în continuarea unei bune colaborări de-a lungul timpului şi o resursă de know-how valoroasă pentru comunitatea pieţei de capital. ARIR susţine că, prin respectarea standardelor de transparenţă, guvernanţă corporativă şi proactivitate în comunicarea cu investitorii, companiile vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanţare, avea reputaţie şi încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. În aceste condiţii, monitorizăm modificările legislative în materia echilibrului de gen în structurile de conducere, exprimându-ne poziţia privind transpunerea directivelor europene şi, odată ce acestea vor fi transpuse, ne dorim să sprijinim companiile listate în implementarea noilor prevederi."

Luminiţa Popescu, Secretar de Stat, alături de Simona Butacu, Subsecretar de Stat, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES):

"Prin semnarea acordului de parteneriat cu ARIR venim în întâmpinarea modificărilor legislative pe care le urmărim cu atenţie şi colaborăm pentru identificarea celor mai bune metode de integrare în mediul privat a principiilor egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi la nivelul societăţilor. Susţinem importanţa eforturilor comune şi practice, care vin în sprijinul companiior listate în aplicarea Directivei (UE) 2022/2381 «Women on Boards». Împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, vom monitoriza implementarea Directivei şi vom raporta anual progresul României către Comisia Europeană. De curând, am aprobat Ghidul metodologic pentru standardizarea planului de acţiune privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în cadrul entităţilor publice sau private (Ordinul nr. 102/08.05.2024), care va contribui în mod semnificativ la creşterea nivelului general al egalităţii de gen din România, cu incidenţă şi în aplicarea Directivei care urmăreşte echilibrul de gen în cadrul structurilor de conducere ale companiilor listate la bursă."

Prima acţiune din cadrul parteneriatului cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi a avut loc în 7 iunie prin participarea la nivel de conducere a unui reprezentant al ANES la Forum by ARIR 2024. Discuţiile s-au concentrat pe setarea şi îndeplinirea obiectivelor de echilibru de gen în structurile de conducere ale companiilor listate. De asemenea au fost evidenţiate aspecte cu privire la rolul ANES, alături de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în monitorizarea activităţii companiilor listate, conform prevederilor din Proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 24/2017, ce transpune Directiva (UE) 2022/2381. Această directivă solicită companiilor listate să stabilească proceduri de selecţie şi obiective concrete de echilibru de gen în consiliile de administraţie.

Conform directivei Women on Boards, până la jumătatea anului 2026, fiecare companie listată la bursă din Uniunea Europeană trebuie să aibă cel puţin 40% reprezentanţi ai sexului subreprezentat directori neexecutivi sau o reprezentare de cel puţin 33% a directorilor executivi şi neexecutivi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb