Ariton: Uzina "Romplumb" trebuie să funcţioneze

Ziarul BURSA #Companii / 8 august 2011

Ministrul Economiei este interesat şi de programul de restructurare a Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare.

Ministrul Economiei este interesat şi de programul de restructurare a Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare.

Uzina Romplumb, printre puţinele din ţară specializate în prelucrarea metalelor neferoase, trebuie să funcţioneze respectând normele de mediu, a declarat vineri, la Baia Mare, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

"Am venit aici ca să găsim soluţii (pentru Romplumb, n.r). Împreună am convingerea că vom reuşi să menţinem programul în această unitate. După 16 august, veţi avea o analiză a planului de conformare pe mediu şi o să analizăm şi prelungirea acestui termen cu specialiştii noştri. Ne interesează şi punctul de vedere al comunităţii locale. Din păcate, minis-trul Mediului e plecat din ţară, dar dacă ar fi fost în România s-ar fi aflat şi el aici. Am venit cu gândul de a construi şi nu de a dărâma, dar trebuie să res-pectăm normele de mediu", a declarat Ion Ariton, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, directorul Uzinei Romplumb, ing. Vasile Uţă, a spus că unitatea a trecut printr-un plan accelerat de investiţii constând în tehnologizarea şi retehnologizarea instalaţiilor de epurare a gazelor cu dioxid de sulf, iar din 15 martie, aces-tea au intrat în probe tehnologice.

"Mai avem nevoie de timp după 16 august pentru ca Romplumb să se poată conforma limitelor de emisie prevăzute în autorizaţia de mediu. Am cerut un termen de prelungire de şase luni. Niciun operator economic nu are aceşti indicatori stricţi impuşi prin autorizaţia de mediu", a declarat Vasile Uţă.

Directorul uzinei a dat asigurări că localnicii nu vor avea de suferit de pe urma poluării, menţionând că nu au existat depăşiri ale indicatorilor la staţiile de monitorizare, deşi doar cu 24 de ore în urmă Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Maramureş a arătat că în continuare s-au constatat depăşiri la dioxidul de sulf ajuns în atmosferă.

De asemenea, ministrul economiei a mai spus că este interesat şi de programul de restructurare a Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare.

Ion Ariton a mai precizat că, pe viitor, compania Conversmin intenţionează să deschidă o secţie de lucru în Baia Mare, iar Ministerul Economiei urmează să analizeze eficienţa acestei investiţii şi abia apoi se va pronunţa aspra acestei intenţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb