Armata americană opreşte utilizarea dronelor chinezeşti din cauza riscurilor cibernetice

Cristina Radu
Internaţional / 8 august 2017

Armata americană opreşte utilizarea dronelor chinezeşti din cauza riscurilor cibernetice

Armata americană a ordonat membrilor săi să înceteze utilizarea dispozitivelor fabricate de producătorul chinez SZ DJI Technology Co Ltd din cauza "vulnerabilităţilor cibernetice" prezentate de produse, potrivit Reuters.

Anunţul armatei din 2 august postat de sUAS News se aplică dronelor DJI şi sistemelor care folosesc componentele sau software-ul DJI. Membrii serviciului trebuie să dezinstaleze aplicaţiile DJI, să înlăture bateriile sau mediile de stocare şi să asigure echipamentul pentru urmărirea direcţiei, potrivit agenţiei. Postarea arată că dronele DJI sunt cele mai utilizate pe scară largă în armată, conform sursei.

Compania DJI a afirmat într-o declaraţie că a fost "surprinsă şi dezamăgită" de restricţia necondiţionată a armatei asupra dronelor DJI, deoarece susţine că nu a fost consultată în vederea deciziei. Firma privată a afirmat că va contacta armata pentru a determina ce înseamnă "vulnerabilităţi cibernetice" şi că este dispusă să colaboreze cu Pentagonul pentru a-şi adresa preocupările, potrivit agenţiei.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Dov Schwartz, a declarat că armata intenţiona să emită o declaraţie vizând această politică. Mişcarea pare să urmeze studiile efectuate de Laboratorul de Cercetare al Armatei şi Marinei care a spus că produsele DJI prezintă riscuri şi vulnerabilităţi. Anunţul citează un raport clasificat al Laboratorului de Cercetare a Armatei şi un memoriu maritim ca referinţe pentru ordinul de încetare a folosirii dronelor DJI şi a echipamentelor aferente acestora.

Analiştii Goldman Sachs şi Oppenheimer au estimat în 2016 că DJI avea o cotă de circa 70% din piaţa mondială a dronelor comerciale şi de consum. Goldman a estimat că piaţa, inclusiv armata, va avea valoarea de 100 miliarde dolari peste cinci ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb