Armata israeliană anunţă uciderea unui important comandant al Hamas

S.B.
Internaţional / 14 iulie

Armata israeliană anunţă uciderea unui important comandant al Hamas

Armata israeliană a anunţat duminică uciderea unui important comandant al mişcării palestiniene islamiste Hamas într-un raid care a avut loc sâmbătă în sudul Fâşiei Gaza, informează Agerpres.

"Armata israeliană a aerului l-a lovit şi eliminat pe comandantul brigăzii Hamas din Khan Younis, Rafa Salama, în zona Khan Younis", se arată în comunicat.

Salama era "unul dintre complicii apropiaţi ai lui Mohammed Deif, comandantul aripii militare a Hamas", precizează textul.

Israelul a anunţat mai devreme că a vizat doi lideri Hamas de rang înalt, Mohammed Deif şi Rafa Salama, respectiv şeful aripii militare şi comandantul Hamas de la Khan Younis, în zona Khan Younis, prezentaţi drept "doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie" 2023, data atacului din Israel al mişcării islamiste, care a declanşat războiul din Gaza.

''Lovitura a fost efectuată într-o zonă închisă gestionată de Hamas şi unde, conform informaţiilor noastre, erau prezenţi doar terorişti Hamas şi nu se afla niciun civil'', a adăugat armata israeliană.

În schimb, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, raidul de sâmbătă a ucis 92 de palestinieni din tabăra de strămutaţi de la al-Mawasi, în apropiere de Khan Younis, victimele fiind în principal femei şi copii.

Un alt lider palestinian de rang înalt a anunţat că Mohammed Deif este în viaţă. "Este bine şi supraveghează direct operaţiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas - n.r.) şi rezistenţa", a spus el sub condiţia anonimatului.

Doi înalţi oficiali ai mişcării islamiste palestiniene au indicat pentru AFP că Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza, în urma atacului israelian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb