Armata israeliană va înfrunta un inamic rezistent în invazia anticipată a Gaza

T.B.
Internaţional / 12 octombrie 2023

Armata israeliană va înfrunta un inamic rezistent în invazia anticipată a Gaza

O invazie israeliană a Gaza se va confrunta cu un inamic care a construit un formidabil arsenal cu ajutorul Iranului, a săpat o vastă reţea de tuneluri pentru a se sustrage atacatorilor şi a demonstrat în războaiele terestre trecute că poate avea o taxă mai mare. asupra trupelor israeliene de fiecare dată, informează reuters.

Pe măsură ce Israelul adună tancuri la graniţa cu Gaza şi miniştrii sugerează că începutul unei invazii este o chestiune de când, nu de dacă, generalii Israelului se vor uita la lecţiile învăţate din ofensivele terestre anterioare din 2008 şi 2014, care au avut ca scop şi distrugerea grupului islamist palestinian Hamas, au spus o sursă de securitate israeliană şi experţi, potrivit sursei citate.

Până acum, Hamas s-a dovedit a fi un adversar mai dificil de fiecare dată şi, la 7 octombrie, a organizat cea mai devastatoare acţiune când luptătorii săi au ucis mai mult de 1.300 de israelieni - majoritatea civili - în cel mai mortal atac pe teritoriul israelian de la fondarea sa în 1948, potrivit reuters.

Răspunzând, atacurile aeriene israeliene au ucis până în prezent mai mult de 1.400 de oameni în Gaza, menţionează sursa precizată.

Niciuna dintre părţi nu poate şti exact la ce să se aştepte într-un război terestru, arată sursa citată. Israelul a promis o campanie care să depăşească orice acţiune lansată vreodată pentru a şterge Hamas "de pe faţa pământului", în timp ce Hamas şi-a demonstrat capacitatea de a supravieţui şi de a surprinde şi va lupta într-un mediu urban dens cu arme puternice, transmite reuters.

"O incursiune terestră va fi ca o călătorie în necunoscut pentru ocupaţie şi forţele sale", a declarat un oficial dintr-una dintre facţiunile militante palestiniene din Gaza pentru Reuters, oferind doar pseudonimul său, Abu Abdallah, informează sursa citată.

Şi de această dată se confruntă cu problema că zeci de ostatici israelieni răpiţi de Hamas la 7 octombrie ar putea fi acum reţinuţi în labirintul de tuneluri pe care trupele israeliene le numesc "Metroul din Gaza" şi pe care soldaţii trebuie să le verifice pentru a distruge Hamas, transmite reuters.

"Scopul este de a înfrânge întreaga capacitate militară şi aparatul militar al Hamas şi acest lucru va necesita o operaţiune îndelungată", a declarat o sursă de securitate israeliană pentru Reuters, afirmă sursa citată.

"Cei mai mulţi dintre ţinte, oameni, echipamente, logistică sunt localizaţi subteran şi este posibil ca ostaticii să fie, de asemenea, subteran. Scopul va fi să aplatizeze terenul pentru a putea apoi accesa buncărele subterane", a spus sursa, potrivit reuters.

În Gaza, o fâşie de pământ cu 2,3 milioane de oameni, riscul unui număr crescând de victime civile ar putea complica, de asemenea, planurile militare ale Israelului, menţionează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Și israelienii sunt un fel de teroriști … Se bat teroriștii între ei …, ha ha ha …

    1. Nu ei au intrat in Gaza sa omoare sugari si oameni normali! daca tie ti-ar crapa copilul si ti-ar fi violata nevasta cam ce ganduri ai avea despre criminali?

      Mai 1943 imbatabila armata germana în lupta de o luna de zile a bombardat ,a ras și a arat ghetoul din Varsovia ( ~0.3milioane ) din cauza unor luptatori organizați ,din ghetou (3-4 sute), care luptau pentru demnitate umana.

      Totusi e singurul bastion în fata valului de religiei islamica migranta!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb